Genel Başkan Altay mesajın da şu ifadelere yer verdi;

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verilişinin 92. Yıldönümünü ve bu anlamlı günün “Öğretmenler Günü” olarak kutlamanın mutluluğu içindeyiz.

İnsanların ve toplumların yetişip gelişmesinde, ülkelerin kalkınmasında ve milletlerin hayatında eşsiz bir yere sahip olan öğretmenler, tarihin her döneminde bütün toplumlarca büyük bir saygı görmüş, öğretmenlik mesleği en saygın meslekler arasında yer almıştır.

İnsanlık tarihinin her döneminde öğretmenlerin yeri ayrıdır. Yüce dinimizde de öğrenmek ve okumak ilk ve önemli bir emirdir. Öğretmenlerimiz her anlamda eli öpülesi, her açıdan takdir edilesi insanlardır. 

Değerli Öğretmenlerimiz

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı bilgi ile donatarak aydınlık, mutlu ve huzurlu bir Türkiye hedefinde sorumluluklarınızı büyük bir özveriyle yerine getirdiğinizden hiç şüphemiz yoktur.  Annelerimizden sonra bizlere en büyük sevgi ve şefkati gösteren, yolumuza ve ruhumuza ışık tutan sizler, milli ve manevi değerlerimiz ile erdemli ve ahlaklı toplum olma yolunda en büyük ışığımızsınız.

Bu duygu ve düşüncelerle geleceğimizin mimarı tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, emekli öğretmenlerimizin sağlıklı ve uzun bir emeklilik geçirmelerini diliyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”