Gazipaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Toker, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada görevinden istifa ettiğini duyurdu. İstifa dilekçesini Gazipaşa Belediye Başkanlığına sunan Toker, bundan sonra CHP’li Belediye Meclis Üyesi olarak yoluna devam edeceğini bildirdi. Toker istifasıyla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: 
Nisan 2019 yılında başkanlığımız tarafından Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi sıfatımla Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildim.
Görevlendirildiğim tarihten buyana görevimi kendimce hakkaniyet kuralları içinde elimden geldiğince en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Ama bugüne geldiğimizde her ne kadar bu işi en iyi şekilde yapmaya çalıştığımı düşünsem de sanki öyle olmadığı gibi Bir izlenim edindim. Belediye yönetimimizin başarıya ulaşmasında engelmişim gibi bir duygu içine girmem nedeni ile bu görevi daha iyi yapacak arkadaşlarıma yerimi bırakmak için başkan yardımcılığı görevimi bırakmam gerektiğini anladım. Bundan sonraki görevimi Cumhuriyet Halk Partimizin yılmaz bir hizmetçisi olarak parti üyesi be belediye meclis üyesi olarak sürdüreceğim.  Bu nedenlerden dolayı iki yıldan biraz fazla bir süredir yapmakta olduğum belediye başkan yardımcılığı görevimden istifa ediyorum.”