İYİ Parti Alanya BelediyeMeclis Üyesi Hacı Mevlüt Zavlak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kontrollü normalleşme sürecine ilişkin yaptığı açıklamada esnaf ile helalleşme talebine yazılı olarak yanıt verdi. Zavlak yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Sayın Cumhurbaşkanımızin bu açıklamasını fazlasıyla samimiyetten uzak buluyorum. Uzağa gitmeye gerek yok hepimiz Alanya da iki yıldır esnafın ne zorluklara göğüs gerdiğini ne kadar dara düştüğünü biliyoruz. Şuan Alanya büyük ölçüde inşaat sektörü ve buna bağlı sektörlerden şehre giren parayla ve bir miktarda tarımın kazandırdıklarıyla ayakta duruyor. Turizmden para kazanan sektörlerde sözü edilen desteklerin gerçekte bir yaraya merhem olduğu yok. Bu günün Türkiye'sinde aylık 500/1000 liralık desteklerle anca evinize ekmek peynir tüp alabilirsiniz.Bu desteklerle evi iş yeri kira  olanların insanca bir yaşam sürmeleri mümkün bile olamaz.

Oysaki neredeyse aldığımız nefeste bile ödediğimiz dolaylı vergiler ÖTV'ler böylesi günlerde kullanabilelim diye toplanıyor fakat paralar halk yerine malum 5 mütahitin hazine garantili projelerine gidiyor.
Türk Milleti'nin geri kalanı gibi Alanya Halkı da geçmediği köprüler kullanmadığı yollar için mütahitleri para öderken pazartesi günü dükkanını açabilecekmi onu bile bilmiyor.

Çünkü öngörülebilir istikrarlı bir yönetim anlayışımız olmadığınından kimse "bu lokantacı restorantçı pazartesi iş yerini açacaksa elemanına haber verecek alışveriş yapacak onun içinde üç gün önceden haber verelim karar alalım" demiyor.

Keyfiyet her yere her şeye hakim oldu. Her zaman iyimserlik çağrısı yapmış birisi olarak diyorum ki,bu yıl turist gelse bile inanın bu eski yılların çok uzağında bir sezon olacak ve Sn Cumhurbaşkanı eğer esnafla helalleşme isteğinde samimiyse 5 mütahiti değil onbinlerce  turizim esnafını ayağa kaldıracak gerçekci desteklerde bulunmalı. Aksi taktirde 2022 sezonunnun en büyük turizmcileri bankalar olacaktır."