Pandemi süreci kapsamında esnafın ekonomik kaybına dönük bir araştırma yaptıklarını açıklayan İYİ Parti İlçe Başkanı Alper Arıkan, "Kentimizin esnaflarının yoğunlukla bulunduğu bölgelerdeki işyeri kiraları ortalama 70-100 metrekare olan dükkanların 7 bin ile 35 bin Türk Lirası arasında değişiyor. Kira destek kapsamında 3 ay ödenecek olan bin Türk Lirası gibi bir rakamın esnafımızın çay parasını dahi karşılamayacağı açıkça görülmektedir. 2020 yılında bölgemiz esnaflarının ortalama kazanç kaybı ise yüzde 90 civarında. Yani yılın 9 ayı ne yazık ki yok!  Her seferinde gösterişli cümleler ile destek paketleri açıklanıyor. Ne yazık ki bu paketler önümüzde sadece sosyal medya ve TV reklamı olarak kalıyor. Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz esnaf ziyaretlerimiz de dinlediklerimizden toka çıkarak bölge esnafımızın desteklerden faydalanamadığını üzülerek söylüyoruz. Borçlar birikmiş ve kapıya dayanmış durumda. Ödenemeyen çekler için hapis cezaları konuşulmakta. Kimi esnaf kepenk indiriyor, kimi ise ayakta kalma mücadelesi veriyor. Fakat hepsinin ortak noktası; biriken borçlar ödenemiyor" dedi. 

Arıkan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Son olarak ise hükümet tarafından açıklanan esnaf ve kira destekleri kesinlikle beklenileni ve ihtiyacı karşılamıyor. Esnafımız artık son direnç noktasında..Geçiştirme ve göstermelik çözümler istemiyor. Kâr beklentisi olmamakla birlikte sadece borçlarını kapatabilmeyi bekliyor. Bu denli pahalı olan ve turizm sezonu olmamasından dolayı çok ciddi derecede gelir kaybına uğrayan bölgelerde hükümetimizden gerçek anlamda destek olabilecek çözüm önerileri bekliyoruz.
Esnafımız reklamlarla değil dertlerine derman olacak çözümlerle mutlu olacaktır..Yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde kentimizin esnaflarının yoğunlukla bulunduğu bölgelerdeki işyeri kiraları Ortalama 70-100 metrekare olan dükkanların 7000 ile 35000 TL arasında değişiyor. Kira destek kapsamında 3ay ödenecek olan ‘1000tl’ gibi bir rakamın esnafımızın çay parasını dahi karşılamayacağı açıkça görülmektedir...2020 yılında bölgemiz esnaflarının ortalama kazanç kaybı ise %90  civarında. Yani yılın 9 ayı ne yazık ki yok! 
Her seferinde gösterişli cümleler ile destek paketleri açıklanıyor. Ne yazık ki bu paketler önümüzde sadece sosyal medya ve TV reklamı olarak kalıyor. Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz esnaf ziyaretlerimizde dinlediklerimizden toka çıkarak bölge esnafımızın desteklerden faydalanamadığını üzülerek söylüyoruz. Borçlar birikmiş ve kapıya dayanmış durumda. Ödenemeyen çekler için hapis cezaları konuşulmakta. Kimi esnaf kepenk indiriyor, kimi ise ayakta kalma mücadelesi veriyor. Fakat hepsinin ortak noktası; biriken borçlar ödenemiyor.
Son olarak ise hükümet tarafından açıklanan esnaf ve kira destekleri kesinlikle beklenileni ve ihtiyacı karşılamıyor. 
Esnafımız artık son direnç noktasında..Geçiştirme ve göstermelik çözümler istemiyor. Kâr beklentisi olmamakla birlikte sadece borçlarını kapatabilmeyi bekliyor.
Bu denli pahalı olan ve turizm sezonu olmamasından dolayı çok ciddi derecede gelir kaybına uğrayan bölgelerde hükümetimizden gerçek anlamda destek olabilecek çözüm önerileri bekliyoruz. Esnafımız reklamlarla değil dertlerine derman olacak çözümlerle mutlu olacaktır."