27 Nisan Çarşamba günü 19 ilçedeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarına gönderilen resmi yazıda, Antalya Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan’ın Perşembe günü saat 10.00’da canlı yayına katılacağı belirtildi.  Yazıda, okullarda bulunan akıllı tahtalardan ‘Antalyamem07’ youtube kanalının açılarak, öğretmen ve öğrencilerin canlı yayını takip etmesinin sağlanmasını istendi.

Antalya’da bulunan 485 bin öğrenci ve 35 bin öğretmenin izlemesi zorunlu kılınan canlı yayın 40 dakika sürdü.

SUNUCU BAKIN NE DEDİ?

Sunucunun, “Kısa bir süre önce göreve başlamasına rağmen, yapmış olduğu çalışmalar ve projelerle fark yaratan, genç dinamik, içtenliği ile öne çıkan sayın Antalya il milli eğitim müdürümüzü ağırlıyoruz” sözleri dikkat çekti.

Programa kendisini tanıtmayla başlayan Çalışkan, aldığı eğitimleri ve nasıl milli eğitim müdürü olduğuna kadar geçen süreci anlattı. Heyecanlı, gayretli olduğunu söyleyen çalışkan, “Allah mahçup etmesin” dedi.

20 dakika süren tanıtım ve biyografi anlatımından sonra 20 dakikada da, milli eğitimde yapılacak çalışmaları anlatan Çalışkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in sözlerinden alıntılar yaptı.

Turizmdeki hedefleri anlatan il milli eğitim müdürü, Antalya’nın turizm sektöründe olduğu kadar, tarımda da, hizmet sektöründe de başarılı bir şehir olduğunun altını çizdi.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı’ya da ahenk projesi ile ilgili de teşekkür eden Çalışkan,  bir ara Maliye ve Hazine Bakanı Nebati’yi anımsatan cümleler kurdu, “Derdimiz, bizi izleyen öğrencilerimizin yüzünde gülücükler oluşmasını sağlamak” dedi.

Siyasetçiler gibi konuşan Çalışkan’ın şu değerlendirmesi dikkat çekti:

“Allah muhafaza, bizim etrafımız ateş çemberi… İşte yukarıda savaş oldu, olmak üzere… Ülkece asıl hedefimiz kendi kendine yetebilen, kendi hayal ettiğini kendisi tasarlayabilen, kendi tasarladığını kendisi üreten, kendi ürettiğini kendisi pazarlayabilen, bunun ikmali ile yedek parçası ile üretebilen bir ülke haline gelebilmektir.”