Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) Senatosu'nun yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Yalnızca eğitim – öğretim etkinliklerimizi değil, küresel ölçekte yaşamımızın tüm seyrini değiştiren COVID19 pandemisi nedeniyle yeni bir döneme girmiş bulunmaktayız. Bu süreç, öğrenme ve öğretme alışkanlıklarımızda da köklü değişimleri hayata geçirmede zorunlu bir gereklilik haline gelmiştir.

Alanya HEP Üniversitesi ailesi olarak, içinde bulunduğumuz çağın sunduğu dijital olanakların, eğitim ve öğrenmeyi okul duvarlarından daha öteye götürebileceğine
inanıyoruz. Bu kapsamda, 2016 yılında kurulmuş olan Açık ve Uzaktan Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezimizin güçlü alt yapısıyla ve Üniversitemizin Uzaktan Eğitim alanında uzmanlaşmış akademik kadrosu ile sizlere daha iyi eğitim ve destek sunmayı sürdürmek için tüm gayretimizle çaba gösterdiğimizi bilmenizi isteriz.

Bu çerçevede, Üniversitemiz Senatosu kararları doğrultusunda, lisans ve lisansüstü programlarda var olan tüm kuramsal ve uygulama ağırlıklı derslerin canlı (senkron) olarak yürütülebilmesi için gerekli hazırlıkları tamamlamış bulunuyoruz. 20.04.2020 tarihi itibari ile Üniversitemizde tüm dersler, akademik danışmanlık hizmetleri ve psikolojik rehberlik hizmetleri web üzerinden senkron ve asenkron olarak gerçekleştirilecektir.

Öncelikle, “her şeyin başı sağlık” diyerek, bu zorlu süreci sağlıklı ve verimli bir biçimde atlatabilmek için Üniversite olarak yanınızda olduğumuzu, yalnızca akademik anlamda değil, yaşamın her anını daha değerli kılmak için #yaşamboyuHEPbirlikte olmayı dilediğimizi hatırlatmak isteriz."