Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Üniversitemiz küresel salgın sürecinde eğitim-öğretimin aksamaması için gerekli tüm tedbirleri almış olup, bahar dönemi derslerini uzaktan eğitim sistemiyle çevrimiçi (online) olarak yürütmeye devam etmektedir. 
Üniversite Yönetimi ve Senatosu, bahar yarıyılına ait sınavların okula gelinmeden çevrimiçi (online)  sistem üzerinden yapılması konusunda karar almış ve sınavların sorunsuz şekilde yapılabilmesi için gerekli altyapı oluşturulmaktadır.
Bu nedenle, Salgın Dönemi dolayısıyla Üniversitemiz Akademik Takvimi güncellenmiş olup, teorik dersler ile uygulamalı derslerin sınav tarihleri için tıklayınız.
Herhangi bir nedenle sınava giremeyen veya sınav esnasında teknik sorun yaşayan öğrencilerimiz için gerçekleştirilecek “Mazeret Sınavı” uygulamaları, mevcut mevzuatlar çerçevesinde yapılacaktır. 
Sınava masaüstü/dizüstü bilgisayar ile girilmesi tavsiye olunur. Sınav öncesinde tedarik etmeniz gerekmektedir.
Sınava giriş yapmadan önce tarayıcınızda geçmiş ve çerez ayarlarını temizleyiniz.  
Sınav esnasında ekran donması ya da bilgisayar kapanması gibi durumlarda, Uzaktan Öğretim Sisteminize (Alanya HEP LMS) tekrar giriş yaparak sınavınızı tamamlayabilirsiniz. 
Sınav esnasında yaşadığınız sorunu çözemiyor ve sınavınıza giriş yapamıyorsanız, mutlaka dersin Uzaktan Eğitim sorumlusuna ulaşarak bilgi vermeniz gerekmektedir. 
Bu, sizin teknik mazeret başvurunuz olarak kabul edilecektir. Mazeret sınavına giriş durumunuz teknik kontrolden sonra belirlenecek ve size bilgi verilecektir. 
Bu zorlu sürecin el birliğiyle üstesinden geleceğimize yürekten inanıyor; Üniversitemiz yerleşkesinde sizlerle yeniden bir arada olduğumuz, dersleri sınıflarımızda yaptığımız günlere en kısa sürede kavuşmak temennisiyle, başarılar diliyoruz."