Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yıldız ve Çevreci Yücel Uçur'un önderliğinde Yeşilöz Mahallesi'nde denizin içinde kurulan Aytemiz Dolum Tesisi'nin büyütülmesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararına itiraz eden bazı siyasi partiler, dernek ve oda başkanları ile turizmcler, Antalya 1. İdare Mahkemesi'nden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği ÇED Raporu'nun iptal edilmesi yönünde karar aldırmayı başarmıştı. 

Danıştay 6. İdare Mahkemesi, Antalya 1. İdare Mahkemesi'nin bakanlığın verdiği ÇED Raporu'na ilişkin iptal edilmesi yönünde aldığı kararı onayladı. Danıştay, bakanlığın temyiz başvurusunu da red etti. Çevreci Yücel Uçur, "Alanya bir turizm kenti günlük çıkarlara, koltuk yarışlarına ve rant kavgalarına kurban gitmesin, bir İzmir Aliağa olmasın istedik. 
Ve bugün, Antalya 1. İdare Mahkemesinin oybirliğiyle aldığı karar Danıştay  tarafından onandı ve  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın temyiz başvurusu da red edildi. Bizim tek derdimiz Alanya ve Alanya'nın gelecek nesilleri. Eğer yeni bir projeyle gelecek olurlarsa hazır ve kararlı bir şekilde bekliyor olacağız" dedi