Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kendi sağlığını bile riske atarak, orman yangını sonucu 3'ü vatandaş, 2'si ormancı 5 kişinin yaşamını yitirdiği, evlerin küle döndüğü, hayvanların ateşte yanarak. öldüğü Manavgat başta olmak üzere Alanya'nın Bayır ve Güzelbağ Mahalleleri, Akseki ve Gündoğmuş'ta yangının söndürülmesi ve insanların yaralarının yarılması için de seferberlik ilan etti.  

Bölgede yangınların söndürülmesi ve insanların da bir an önce yaralarının sarılması konusunda gece uyumayan, gündüz de oturmayan Başkan Böcek, Alanya, Manavgat, Gündoğmuş, Akseki'de acil durum ilan etti. Böcek'in talimatıyla Büyükşehir Belediyesi'nin tüm ekipleri sahaya inerken, Büyükşehir Belediye Meclisi de Salı günü acil olarak toplantıya çağrıldı. 

Henüz tam iyileşmemesine rağmen canı pahasına milleti için sahadan ayrılmayan Başkan Böcek'in özveriyle çalışması takdir topluyor. Vatandaşlar, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, kendi sağlığını riske atıp, bizim için mücadele veriyor. Böcek'in hakkını asla ve asla teslim edemeyiz. Kalbi bizim için atan, dualarını da bizim için eksik etmeyen Böcek'e ne karar teşekkür etsek azdır" dediler