Alanya Belediye Meclisi, Türkiye'nin en uzun yaz sezonunun yaşandığı şehirde balkon ihtiyacı talebini gidermek için önemli bir karara imza attı. Belediye Meclisi, emsalin 1,05 ve altında olan bölgelerde; balkonlar, galeri boşluğu, klima tesisat üniteleri, motif payları ve güneş kırıcılarda kullanılmak şartıyla emsale konu inşaat alanı (emsale dahil edilmeyen %30 luk inşaat alanı hesabı dışında tutulmak üzere) %15 arttırılabilir yönünde bir karar aldı. 

İmar Komisyonu'nun onayladıktan sonra Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edilen kararın yürürlüğe girmesi için Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin de bugün yapılacak olan toplantıda İmar Komisyonu'na sevk edilip, Aralık ayında ise yeniden mecliste görüşülmesi bekleniyor. 

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi Erkan Demirci, Alanya Belediye Meclisi'nde alınan kararın İmar Tip Yönetmeliği'ne aykırı olduğunu belirterek, "Erzurum'daki balkon ile Alanya'daki balkon ihtiyacı bir değil. Alanya'da insanlar, balkonda yaşıyor ama Erzurum'da insanlar, balkonu sadece elbise asmak için
kullanıyor. Bu balkon ihtiyacı sadece Alanya'nın değil, Adana'nın da, Marmaris'in de, Fethiye'nin de ihtiyacı. Bu nedenle bu sorunun çözüm merkezi Büyükşehir değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndır. 
Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda" dedi