KERİM TOKSÖZ YAZDI

Bir Kurban Bayramı'nı daha acısıyla, tatlısıyla geride bıraktık. Bu Kurban Bayramı'nda sadece biz değil, Antalya, Türkiye ve hatta Avrupa, Alanya'yı konuştu. Çok şey konuşuldu Alanya'da. 
Pandemi sonrası yasakların kalkmasıyla Alanya'ya insan seli aktı adeta. Türkiye'nin her yerinden insan, yasaklar sonrası biraz hava değişimi, biraz da bunaldığından dolayı Alanya'ya geldi. Plajlar ve çimler, açık hava oteline dönüştü adeta. Barlar Sokağı geceleri hınca hınç eğlenen insanlarla doldu taştı. 
Yerli tatilcilerin büyük bir kısmı yediklerini çöp bidonu yerine sokağa attı. Şehir çöplüğe dönüştü adeta. Yerli tatilcilerin bıraktığı çöpleri Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün personeli özverili bir çalışmayla da temizledi, şehri eski haline döndürdü. 
Alanya'da bazı noktalarda trafik kaosu yaşandı. Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, bazı cadde ve sokaklarda ve trafik akışını hızlandırmak için bazı yollarda can siperhane görev yaptı adeta. 
Alanya'da Belediye Başkanı'ndan, en alttaki işçisine kadar bayram süresince gündüz oturmadılar, gece uyumadılar. 9 günlük sürede Alanya Belediyesi, şehrin huzuru, güvenliği ve temizliği için çalıştı. 
Tüm bunlara rağmen Alanya Belediyesi'ni eleştirmenin yollarını arayanları da gördük. Elbette öz eleştiri yapan herkese saygımız var. 
Laf olsun torba dolsun, Adem Murat Yücel'i eleştireyim de kamuoyunda küçük düşüreyim deyip, eleştiri yapanlar da var. 
Elbette Alanya Belediye Başkanı'nı eleştiremeyecek değil insanlar ama eleştirinin de bir dozu olmalı. Sırf eleştirmek için eleştirmemeli insanlar.
Bayram sonrası Alanya'da Covid 19 vakaları neredeyse bini geçti. 
Tabiki bayram süresince Alanya Belediyesi, şehre karşı tüm sorumluluğunu yerine getirdi. Şehre gelen insanlara, 'Sen şehne gelme' diyemez Alanya'yı yöneten Belediye Başkanı. 
Çünkü insanlara, 'Alanya'ya gelmeyin' dese, esnafların tepkisine neden olur. Böyle bir söz derse, o zaman da muhalefet, 'Siz Alanya'ya gelen tatilciye neden gelme diyorsun. Esnafın para kazanmasını istemiyor musun?' diye de eleştirecekleri tek kişi Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'dir. 
Adem Murat Yücel'i eleştirenler, bayram süresince maske ve sosyal mesafe kurallarına karşı tedbir almayanlara her nedense tek ses etmiyorlar. 
Bayram süresince Covid 19 tedbirlerini uygulamayan ve uygulatmayanlara karşı sesini çıkarmayanlara karşı neden Adem Murat Yücel'i eleştirenler, sessiz kalıyor?
Bayramda oteller dolmazsa, şehirde canlılık olmazsa tek suçlayacağınız kişi Adem Murat Yücel'di. Ama Alanya dolunca, insanlar çim ve plajlarda yatınca da suçladığınız isim Adem Murat Yücel. 
Alanya'da Covid 19 vakaları neredeyse 1000'e yaklaştı, peki vakaların artmasında da Adem Murat Yücel mi suçlu, yoksa Covid 19 tedbirlerini bırakıp, Kurban Bayramı tatilinin bitmesine sayılı günler kala aklına maske denetimi yaptıranmak gelenler mi suçlu?
Herkesin birbirini eleştirme hakkı var ama bu saygı ve sevgi ölçüsünde olmalı. 
Sırf birisini eleştireyim, kamuoyu önünde küçük düşüreyim hesabı yapıyorsanız, bir gün eleştirir, iki gün eleştirirsiniz ama hesabınız er veya geç bozulur. 
Adem Murat Yücel'in bayramda size göre hatası var ve eleştiriyorsunuz diyelim, bu şehir için yaptığı güzel proje ve hizmetlerde neden çıkıp da bir teşekkür etme gereği duymuyorsunuz?