AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin kurduğu Cumhur İttifakı'ndan 2019 yılı Mart ayındaki seçimde ikinci kez ve rekor bir oyla Belediye Başkanı seçilen Adem Murat Yücel'in başarılı çalışmalara imza atması taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanıyor. 

Başkan Yücel'in başarılı performansı ve Türkiye'de yerel yöneticilere dönük yapılan anketlerde de ilk 10 ismin içersinde yer alması sadece MHP'lileri değil, AK Parti tabanını da mutlu etti. Başkan Yücel'in başarısı AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu'nun da hedef değiştirmesine neden olduğu iddia ediliyor. 

2019'da Belediye Başkan adayı olmak isteyip, Cumhur İttifakı nedeniyle bu hedefinden de vazgeçen Toklu'nun 2024 öncesi başkan adayı olmak istediği ama Yücel'in performansının hem MHP hem de AK Parti tabanını mutlu etmesi nedeniyle rotasını Ankara'ya çevirdiği ifade ediliyor. 
Başkan Toklu'nun 2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde partisinden Antalya Milletvekili Adayı olup, seçimde de Ankara'nın yolunu tutmak istediği ileri sürüldü. Toklu'nun yeni hedefini gerçekleştirip, gerçekleştiremeyeceğini de zaman gösterecek