Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) davetlisi olarak Alanya'ya gelen İngiliz Parlamenterler Yasmin Qureshi, Dr Afzal Khan ile Manchester Bury Belediye Başkanı Shaheena Haroon bugün Kaymakam Dr Fatih Ürkmezer ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret etti. 

Ziyarete ilişkin açıklama yapan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, "Bury’in ilk kadın ve Müslüman Belediye Başkanı Shaheena Haroon ve Manchester bölgesinin ilk kadın Müslüman Mlletvekili Yasmin Qureshi ile yine Müslüman Milletvekili Dr Afzal Khan Alanya hakkındaki ilk izlenimlerinin muhteşem olduğunu dile getirdiler.,
Alanya’mızın marka değerini yükseltmek ve profili yüksek turisti Alanya’mıza çekme projemiz kapsamında Rusya’dan başladığımız çalışmalara önemli bir destinasyon olarak gördüğümüz İngiltere’yi de ekledik. 
Zamanla diğer hedef ülkelerde de benzeri çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerden hareketle Alanya programımıza, şehrimizin yöneticilerini ziyaret ederek başladık. 
Ziyaretlerde hizmetin en güzeline layık Alanya’mızı en doğru ve güzel biçimde anlatmayı ve Alanya ile İngiltere’nin en büyük ikinci şehri Manchester arasında işbirliği köprüsü kurma yolunda ilk adımları attık. 
Birkaç gün sürecek program çerçevesinde sektör temsilcileri ve Alanya’mıza  İngiltere ve çevresinden gelen yerleşik yabancı dostlarımız ile yapacağımız toplantılar ile ana sektörlerimiz olan turizm, tarım, inşaat ve emlak alanlarında saha çalışmaları da gerçekleştireceğiz. 
Amacımız her zaman Alanya’mızın güçlü potansiyelini en iyi şekilde kullanarak ihtiyaç olan her alanda borçlu olduğumuz bu muhteşem şehre hizmet etmektir Birlikte yapacağımız çok şey var" dedi