Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ilçede otellerin konuta dönüştürülmesine izin verilmemesine dair aldıkları kararın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedilmesine tepki gösterdi. Önceki gün düzenlenen Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP, İYİ Parti, Memleket ve SP’nin Alanya’yı yakından ilgilendiren maddeleri reddetmesine Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tepki gösterdi. Başkan Yücel, alınan kararlara kinayeli bir eleştiride bulunarak, “Öncelikle oylarınız ve kararlarınız için teşekkür ediyorum. Alanya şu anda ilçemizde en çok göç alan ilçe. Bu nedenle şehrin alt, üst, sosyal, kültürel ve spor alanlarında çeşitli sıkıntılar yaşanabiliyor. İlçemizde 2014’ten sonra 80 otel yıkılıp konuta dönüştürüldü. Otellerin yıkılmasıyla esnafımız ciddi sıkıntılara girdi. Biz de otellerin konuta dönüştürülmesine izin verilmemesi için aldığımız kararı oy birliği ile Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdik. Sizler de şehrin demokratik yapısına katkı sağlayacak bir karar verdiniz. Bir şehrin ana damarı turizm tesisleridir. Biz bu kararlarla turizm tesislerinin yıkılarak konuta dönüştürülmesine vesile olacağız” dedi.

“KARAR SİYASİ OLARAK TERSİNE ÇEVRİLDİ”

Alanya Belediyesi’nden gelen kararın siyasi olarak tersine çevrildiğini vurgulayan Yücel, “Bizden gelen karar oy birliği ile siyasi olarak tersine çevrildi. Aynı şekilde 2 mahallede yer alan spor ve park tesislerine ilişkin düzenlemeler de reddedildi. O maddede karşı imar planını bozmayacak şekilde ve imar planına uygun olarak spor ve park alanının değiştirilmesini içeriyor. Birçok özel okulun ve 10 bine yakın öğrencinin olduğu tesiste spor alanı yok. 130 ülke ayağı alan bir bölgede, nüfusu 50 bini geçmiş bir mahallede spor ve park alanı değişiyor. Ancak yapılacak spor tesis alanlarının yakınında bulunan siyasi parti üyesi 2-3 arkadaşımız balkonlarındaki kahve sefaları biteceği için tam 6 aydır bu planlar meclisten geçmesine diye uğraşıyor. Mücadele veriyor. Bizde bir laf vardır. ‘Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar.’ Biraz önce benzer maddeler çeşitli ilçeler için de oylama yapıldı. Biz evet demesini bildik ama şimdi burada bu konuda üzerinde siyaset yapılıyor. Takdiri meclise bırakıyorum. Karara saygı duyuyorum ama 3-5 arkadaşın kahve sefası için bunun yaşanması üzücü.

“BELLİ SİYASİ PARTİLERİN OYLARI NEDENİYLE REDDEDİLİYOR”

Öte yandan, Yücel Alanya ilçesine ilişkin maddeler önce Konyaaltı, Döşmealtı ve Muratpaşa ilçelerinde park ve spor alanlarında yönelik maddelerin değerlendirildiğini hatırlattı. Yücel şunları kaydetti: “Bazı ilçe belediyelerinde bu maddeler plan hükümlerine aykırı olmasına rağmen kabul edildi. Aynı plan ve aykırı olanlar kabul ediliyor. Ancak planın hükmü doğru olan takas haline getirilerek spor alanın parka, park alanının spor tesisine dönüştürüleceği plan uygulamaları belli siyasi partilerin oyları nedeniyle reddediliyor. Buna anlam veremiyoruz.”

Kaynak: Lider Gazetesi