Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yapımı devam eden yeni Çevre Yolu projesi için Antalya Karayolları 13. Bölge Müdürü Salih Cengiz, MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu ve birim amirlerinin katılımıyla önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Karayolları’nın Mahmutlar Şantiyesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, yeni Çevre Yolu’nun devam eden çalışma etaplarındaki kamulaştırma planlamalarına bağlı eksiklikler görüşüldü.

YENİ ÇEVRE YOLU 2022 SONUNA KADAR, MAHMUTLAR’DAN D-400 İLE BAĞLANACAK

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yeni Çevre Yolu’nun 2021 yılı sonunda Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve yeni Sanayi Bölgesi’ne kadar olan kısmın tamamlanacağını müjdeledi. Başkan Yücel ayrıca, yeni Çevre Yolu’nun 2022 yıl sonuna kadar da Mahmutlar Mahallesi’nden D-400 karayolu ile buluşacağını açıkladı.

YENİ ÇEVRE YOLUNUN HAYAT DAMARLARI OLAN İMAR YOLLARI MASAYA YATIRILDI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, harita üzerinde yeni Çevre Yolu’na adeta hayat damarı olacak imar yolları ile ilgili son durumu paylaştı. Başkan Yücel, kamulaştırma planlamalarına dair sorunların en kısa sürede giderilerek imar yollarının açılacağı ve Alanya’nın trafik keşmekeşliğini ortadan kaldıracaklarını söyledi.

KONYA, HADİM, TAŞKENT YOLU D-400’E BAĞLANIYOR

Toplantı çerçevesinde önemli konulardan biriside, Konya-Alanya arasında bağlantı sağlayan Hadim ve Taşkent yolunun ivedilikle D-400’e bağlantısı oldu. Ulaşım açısından önem derecesi yüksek bu yolun da, ivedilikle D-400 Çevre Yolu’na bağlanacağı açıklandı.

 

YÜCEL: “ALANYA’MIZIN TRAFİK KEŞMEKEŞLİĞİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

Yeni Çevre Yolu için yapılan önemli toplantı hakkında bilgi veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, verimli geçen toplantı neticesinde ivedilikle çalışmalarına hız kazandıracaklarını ve Alanya’nın yıllarca trafik sorununa çözüm olacak projenin kısa sürede bitirileceğini söyledi. Başkan Yücel; “Bugünkü toplantımızda, Alanya'mızın çehresini değiştirecek ve imar yollarımızla birlikte ulaşım keşmekeşliğini ortadan kaldıracak yeni Çevre Yolu projesini masaya yatırdık. Projedeki kamulaştırma planlamalarına bağlı eksikleri ve projeye hayat damarlarını verecek imar yolları üzerindeki elzem konuları değerlendirdik. Ortak çalışmalarımız neticesinde Üniversite ve yeni sanayi bölgesine kadar olan kısmı 2021 yılı sonuna kadar tamamlayacak, 2022 yıl sonuna kadar da yeni Çevre Yolu’nun Mahmutlar Mahallemizden D-400 ile buluşmasını sağlayacağız. Ayrıca Konya/Hadim/Taşkent yolunun, D-400 Çevre Yolu ile bağlantısını da sağlayacağız. Toplantımız neticesinde ivedilikle çalışmalarımızı hızlandıracak, projenin tamamlanmasıyla birlikte Alanya'mızın trafik keşmekeşliğini gidereceğiz. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, bu mega çalışmanın Alanya'mız adına şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.