Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret etti. Başkan Yücel, Bakan Karaismailoğlu’na kentte ulaşımla ilgili devam eden projeler, ulaşımla ilgili yaşanan sorunlar ve çözümlerini içeren 8 maddelik bir sunum yaptı ve dosya sundu. Belediye Başkanı Yücel, “Sayın Bakanımıza Alanya’mızın ulaşımını rahatlatacak taleplerimiz konusunda verdiği destek için teşekkür ediyorum. Bakanımızın destekleri ile 2023 hedeflerimize ulaşacağız" dedi.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Alanya’da, ilk olarak Alanya Belediyesi’ni ziyaret etti. Bakan Karaismailoğlu’nu Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, meclis üyeleri ve birim amirleri çiçekle karşıladı.

FETHİN 800. YILI ANISINA KEYKUBAT HEYKELİ

Başkan Yücel, Bakan Karaismailoğlu’na Alanya’nın fethinin 800. yılı anısına Sultan Alaaddin Keykubat’ın heykelini ve Alanya ipek kozasından üretilmiş örtü hediye etti. Bakan Karaismailoğlu, Alanya Belediyesi’nin anı defterini de imzaladı.

BAŞKAN YÜCEL’DEN BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NA “ULAŞIM” SUNUMU

Başkan Adem Murat Yücel, Bakan Karaismailoğlu’na kent genelinde ulaşım projeleri ile ulaşım alanındaki sorunları ve çözümlerini içeren bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda;  Karayolları Şantiyesine yapılacak Millet Bahçesi Projesi, Oba Mahallesi ve Otoban Bağlantısı projesinin revize edilmesi, Kestel Mahallesi Kavşak düzenlemesi, Mahmutlar Alanya-Taşkent Yolu düzenlemesi ve imalatının yapılması, Mahmutlar-Taşkent Kuş Yuvası arası yolların tamamlanarak Konya ile bağlantımızın güçlendirilmesi, Mahmutlar-Kargıcak Çevre Yolu Bağlantıları kamulaştırma talebi, Yeşilöz Mahallesi Balıkçı Barınağı, Güzelbağ-Gündoğmuş Karayolu projeleri yer aldı. Bakan Karaismailoğlu, Başkan Yücel’in talep ve projelerine gereken desteğin sağlanacağı sözünü verdi. Başkan Yücel de, “Sayın Bakanımıza Alanya’mıza derdiği destek için Alanya halkı adına teşekkür ediyorum. Alanya olarak artık 2023 hedeflerimize daha yakınız” dedi.

MAHMUTLAR YENİ ÇEVREYOLU ŞANTİYESİNE ZİYARET

Alanya Belediyesi’ne ziyaretinin ardından Ak Parti İlçe Teşkilatını ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Mahmutlar Mahallesi’nde bulunan Karayolları’na ait Doğu Alanya Çevreyolu şantiyesine gelerek proje ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, “Alanya turizmiyle, tarımıyla, sanayisiyle hem Antalya’mızın hem de ülkemizin ekonomisine omuz veriyor” dedi.

 “SEYAHAT SÜRESİ 30 DAKİKADAN 10 DAKİKAYA DÜŞECEK”

Bakan Karaismailoğlu buradaki konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yapımına 2006 yılında başladığımız Alanya Doğu Çevre Yolu projesinin toplam uzunluğu 15 kilometre, bedeli 607 milyon 825 bin liradır. Hasbahçe-Kagıcak arasında mevcut sahil yolunun kuzeyinden geçiş sağlayacak yolumuzun 5 kilometresini bölünmüş ve bitümlü sıcak kaplamalı olarak tamamladık. Proje kapsamında inşa ettiğimiz 3 çift tüp tünel olan Dim, Oba ve Mahmutlar tünellerinin toplam uzunlukları 5 bin 195 metredir. Alanya Doğu Çevreyolu tamamlandığında, mevcutta 18 kilometre olan geçiş mesafesi, 15 kilometreye, seyahat süresi ise 30 dakikadan 10 dakikaya inecek. Öte yandan geçiş hızı, saatte 36 kilometreden 90 kilometreye çıkacak.

“PROJE İLE HEM YAKITTAN HEM DE ZAMANDAN TASARRUF SAĞLANACAK”

Proje ile yılda; zamandan 191 milyon 730 bin lira, akaryakıttan da 27 milyon 358 bin lira olmak üzere toplam 219 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevre yolumuzla birlikte yıllık ortalama 11 bin tonun üzerinde karbondioksit salınımının önüne geçeceğiz. Alanya Doğu Çevre Yolumuzun inşasını da hızlandırarak bir an önce nihayetlendireceğiz. Alanya halkına konforlu ve emniyetli çevre yolunu mümkün olan en kısa zamanda teslim edeceğiz.” Bakan Karaismailoğlu’na Alanya ziyaretleri boyunca Ak Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, İbrahim Aydın, Kemal Çelik ve Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş da eşlik etti. Bakan Karaismailoğlu Alanya Alaadin Keykubat Üniversitesi Rektörü Ekrem Kalan’ı ziyaretinin ardından Alanya’dan ayrıldı.