Alanya Minibüscüler Otobüscüler ve Servis Araçları Odası Başkanı Paşa Özkan, akaryakıta gelen zamlar nedeniyle yolcu ücretlerine de Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu tarafından zam yapıldığını açıkladı. Şehir içinde yolcu ücretinin 8 lira 50 kuruş, öğrenci ücretinin de 4 lira 50 kuruş olduğunu açıklayan Başkan Özkan, doğu ve batı hattındaki otobüslerde yolcu ücretinin de yüzde 25 oranında zamlandığını açıkladı. 

Son günlerde akaryakıta sürekli gelen zamlardan dolayı Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Alanyamızda da toplu taşımaya zam yapmak zorunda bırakıldıklarını açıklalan Başkan Özkan, "Bu zamlardan dolayı Alanya halkından özür diliyorum. 
Özellikle şehir içinde arkadaşlarımdan bu zamma rağmen halen zarar etmekte ve tedirgindir. Bunun sonucunun nereye gideceğini bilmiyoruz ama bu durum gerçekten içler acısı. İnşAllah, bu çıkmazdan biran önce çıkarız, halkımız da rahat bir nefes alır, biz ulaşım sektörünün esnafları da" dedi  

Her şeyin zamla olmadığını da ifade eden Özkan, "Her zamda biz yolcu kaybediyoruz. Biz zam istemiyoruz, akaryakıt fiyatlarının düşmesini istiyoruz. Akaryakıta gelen her zamdan dolayı otobüscüler, yolcuya gelen zamma rağmen halen zarar ediyor. Şehir içindeki otobüscüler, gelen zamma rağmen zarar ediyor, batı ve doğu bölgesindeki otobüs esnafı da cüzzi bir miktarda para kazanıyor" diye konuştu.