KERİM TOKSÖZ YAZDI:

Bu memlekette kaçak yapıya onay vermeyen, usülsüz işlere göz yummayan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmeyen bir Belediye Başkanı var. Adem Murat Yücel, kamunun sırtından para kazanan, servetine servet katan insanlara karşı o kadar çok mücadele veriyor ki, o mücadele ettikçe kamunun sırtından para kazananlar çıldırıyor adeta. Adem Başkan, Alanya'nın menfaatlerini korudukça Adem Murat Yücel'e saldırdıkça saldırıyorlar, karalama kampanyasının birisini bitirmeden diğerini başlatıyorlar. O insanların da ekmeklerini Adem Murat Yücel kestikçe, haksız kazanca itiraz edip, kamu adına ayrılan arazilere sahip çıktıkça bazı insanlar çılgına dönüyor adeta. 
Hangi meslekte olursa olsun, bu tür insanları toplumdan ayıklamak ve dışlamak gerekiyor. 
İmar Planı'nda kamu ortaklık payından kamu adına ayrılan arazileri düşük ücrete satın alıp, arsasını alamadıkları vatandaşlara da akıl verip onların dava açmaları için yönlendiriyorlar. Bu insanlar, Alanya Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere kamu kurumlarına dava açıp, milyonlarca TL para kazanmanın derdine düştü. 
Cikcilli'de 60 bin TL ücrete vatandaşlardan satın aldıkları kamu alanı  için 1.5 milyon TL'lik kamulaştırma ücreti talebiyle Alanya Belediyesi'ne dava açtılar. 
Söz konusu araziye cami yapacak hayırsevere engel oldukları yetmiyormuş gibi ilgili kurumdan 1.5 milyon TL'ye yakın kamulaştırma ücreti talep ediyorlar. Bunun gibi çok sayıda kamu adına ayrılıp, Büyükşehir Yasası'ndan önce vatandaşların üzerinden alınmayan yerlere dava açtıkları gibi. 
Kamu adına ayrılan arazilere açılan ve talep edilen ücret tam 60 milyon TL. 
Yazık değil mi? Sizin hiç vicdanınız var mı? Siz bu şehrin kaderiyle oynamakla elinize ne geçtiğini, ne geçeceğini düşünüyorsunuz?
Siz bugün kamulaştırma bedeliyle servetinize servet katabilirisiniz ama o tüyü bitmemiş yetimin hakkını nasıl yiyeceksiniz?
Yazık değil mi bu milletin parasına? Bugün gülersiniz ama yarın o parayı cebinize koyduğunuzda içiniz rahat olacak mı, o parayı kullanırken yarının çocukları aklınıza gelip, utanmayacak mısınız?
Beyler, aklınızı başınıza alın. Helal ile haramdan söz ediyorsunuz, Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri hakkında karalama kampanyası başlatıyorsunuz ama kamu adına ayrılan arazilerden kazandığınız paranın helal olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Sizi bugün biz unutmayacağız, yarın da geleceğin yeni nesilleri. 
Tarih sizi yazacak ama övülecek kişiler listesine değil, utanç duyulacak kişiler listesine yazacak. 
Adem Murat Yücel'i karalarken, çamur at izi kalsın politikası yaparken, önce kendiniz aynaya bir dönüp bakın. Biz Adem Murat Yücel kadar temiz miyiz, onun kadar bu memleketin menfaatini koruyabiliyor muyuz diye kendi kendinize bir vicdan muhasebesi yapın. 
Çamur attığınız kişinin utanç duyulacak bir geçmişi yok ama sizin var. 
Çünkü cami yapılacak alanı düşük ücretle satın alıyor, ibadethane yapılmasına bile izin vermiyor, hayırseverler ibadethane yapmaya çalışırken, siz camii arazisinden para kazanmanın derdine düşüyorsunuz. 
Yazıklar olsun size.