Aytemiz Dolum Tesisi'nin büyütülmesine ilişkin verdiği hukuk mücadelesini kazanan Çevreci Yücel Uçur, Kargıcak'ta yaşanan trafik kazası sonrası siyasilere önemli uyarılarda bulundu. Kargıcak'ta yaralanmalı trafik kazasına ilişkin kendi sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Uçur, "Bu güzergahta teller ve refüjdeki ağaçlar sebebiyle özellkle yolun eğimli olduğu noktalarda araçlar farkedilmiyor. Bazı durumlarda da turistler kendi ülkelerindeki  gibi zannedip yola fırlıyor. Bazen çocuklar ailelerinin dikkatinden kaçıp yola fırlıyor. Kısacası güzel kardeşim bu tedbirsizliğin vebali sorumlusunu boğar" dedi 

Uçur sözlerini şöyle sürdürdü:
"Alternatifi olmayan şehirler arası bir yolda ışıksız yaya geçidi olmaz! Ya bu geçitlerin tamamı kapatılmalı ya da sayıları azaltılıp her geçide ışık konulmalı.
İktidar partisinden muhalefete bu vebal herkesi bağlar. Her yıl ormanların yanıp tedbirlerin ihmal edilmesi gibi her yıl ölen onlarca insana rağmen 10 dakikasını ayırıp buna nasıl çözüm bulurum diye dertlenmeyenler Alanya’yı yönetemez ya da yönetime talip olamaz. Eş dost kayırma, geçitleri azalt her geçide ışık koy. Ya da hepsini kapat uygun noktalara alt-üst geçit yap. Burası alternatifi henüz olmayan şehirler arası bir yol."