Alanya Sanayici İşadamları Derneği (ALSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tabaklar, Cumhuriyetimizin 97'nci yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayınladı. Tabaklar yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:
"İstiklâl mücadelemizin önderi,  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının canları pahasına kazandığı ve bizlere, Türk milletine emanet edilmiş olan bu gün,  1925 yılından itibaren bayram olarak Türk halkına armağan edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletine armağanı olan bu bayramın üzerinden tam 97 yıl geçmiştir. 97 yıldır her zorluğa karşı dimdik ayakta kalmış ve kalmaya devam edecektir.
Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir, bunun için Cumhuriyet'i korumak ve yaşatmak hepimizin görevidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün 10.Yıl Nutku'nda belirttiği gibi bu bayram Türk Milletinin en büyük bayramıdır. Türk iş dünyası olarak bizlere düşen en büyük görev, ülkemizi yeni yatırımlar ve üretimle birlikte ekonomide, eğitimde, sağlıkta, demokraside, insan hak ve özgürlüklerinde kısacası her alanda kalkındırarak dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri haline getirmektir. Elbette ki bu amaç uğruna yılmadan, ileriye bakarak çalışmak en büyük hedefimiz olmalıdır. 
Bu vesileyle; Vatan toprağımız için canını vermekten çekinmeyen,  'Ya İstiklâl, Ya Ölüm ' hedefiyle manda ve himayeye karşı duran Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, kahraman şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum."