KERİM TOKSÖZ YAZDI:

Bir memlekette ticaret de siyaset de önemli. Ticaret yapanlar kadar siyaset yaparlar da ticareti bilmeli. Ticareti bilmeyen bir siyasetçiyi iş başına getirirseniz, hem kurumları başarıyla yönetemezler, hem de siyasette başarılı olamazlar. Bir kurumun başkanlığını yapıyorsan, o kurumu siyaset zihniyeti ile değil, ticaret zihniyeti ile yönetmezsen, hem o kurumu zarara uğratırsın, hem de kendinin siyasi sonunu da hazırlarsın. 
Alanya'da siyasette olduğu kadar ticarete de yön veren Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2022 yılında seçimi var. Bu şeçim, Alanya siyaseti kadar ticaretini de yakından ilgilendiriyor. Alanya Belediyesi'nden sonraki en önemli kurumlardan birisidir Alanya Ticaret ve Sanayi Odası. Bir çok kişinin gönlünden ALTSO Başkanı olmak geçiyordur elbette. Her oda üyesi de aday olabilir, ALTSO Başkanlığı'na. Her üyenin aday olması da en doğal hakkıdır. Tabiki ALTSO Başkanı olabilmek o kadar kolay değildir. Önce kendi Meslek Grubu'ndaki seçimi kazanacaksın ki, sonra da Meclis Üyesi olup, Yönetim Kurulu'na girip, oradan da başkan olacaksın. 
ALTSO Genel Kurulu'nda başkan adayı olarak yarışmak bile o kadar zor ki, bu zoru başarmak her babayiğidin de harcı değil. 
ALTSO Başkanı olduğunuzda hem vaktiniz olacak, hem de nakdiniz. 
ALTSO Başkanlığı için önemli işadamlarının ismi de adaylık için geçiyor. Bunlardan biri iki dönemdir Alanya Belediye Başkan Yardımcılığı görevini başarıyla yürüten Tunahan Kasapoğlu. İki dönemdir Alanya'yı yöneten Kasapoğlu, ALTSO'ya uzak bir isim değil. 
ALTSO Kurucu Başkanlığı'nı yapan Hüseyin Kasapoğlu'nun oğlu Tunahan Kasapoğlu, o koltuk için en şanslı isimlerden biri. Çünkü babası ALTSO Başkanlığı'nı yaptı. Tunahan Kasapoğlu da ALTSO Meclis Üyeliği görevinde bulundu. 
İki dönemdir de Alanya Belediye Meclis Üyeliği ve Belediye Başkan Yardımcılığı'nı yapıyor. 
Alanya siyasetinde ismi yolsuzluğa bulaşmamış, şaibeye karışmayan 10 kişiden birisidir. 
Yani geçmişteki siyasi hayatı temiz. İsmi lekelenmeyen, ticareti de parlayan bir isim. 
Kaos ortamı yaratmak yerine uzlaşmacı bir dil kullanan siyasilerin başında geliyor Kasapoğlu. 
Ticarette tecrübeli, siyasette de usta bir isimdir Kasapoğlu. ALTSO Başkan Adayı olur mu, olmaz mı, onu bilemem. Ama bildiğim bir şey var, ALTSO Başkan Adayı olursa, başkanlığa en yakın isim olur. Ve ALTSO Başkanı olursa da hem merkezi hükümetle, hem de yereldeki Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi ve STK'lar ile uzlaşma kültürü içinde çalışır. 
Çünkü Alanya'da hem ticarete, hem de siyasete yön veren STK'nın en başındaki ALTSO'nun da herkes ile uzlaşma içinde çalışacak bir Başkan'a ihtiyacı var. 
Bu konuda en isabetli isim Tunahan Kasapoğlu olur.