Parti binasında açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Korona virüste ikinci dalganın gelmemesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Karadağ, “Kıyı katliamının hala devam ettiği konusunda uyarıda bulunmak istiyorum. Belediye başta olmak üzere kurumlar tarafından cezalar kesildi ancak bu işler cezayla olmamalı. Yani ‘Ben paramı verdim, cezayı verdim ama işleme devam edeceğim’ gibisinden bir işlem kesinlikle söz konusu olmamalı. Eğer bir yerde usulsüzlük varsa mutlaka cezanın yanı sıra oradaki gerekli cezalar ve yıkım kararı da alınmalı. Çünkü doğamız, sahilimiz ve Alanyamız geleceğimize bırakacağımız en büyük servet olmalı” dedi.

'NE ZAMAN DURULACAĞI BELLİ OLMAZ'
Toplumun sinir uçlarına dokunulması gerektiği uyarısında da buluna Karadağ, “Pandemi sürecinde birçok olayı virüse bağladık ama toplumun sinir uçlarına değdiğiniz zaman toplumu ayağa kaldırırsınız ama oturtturmasını bilemezsiniz. Ne zaman durulacağı belli olmaz. Bunun günümüzdeki en önemli örneği de ABD. Bir zencinin orada katledilmesi orayı cehenneme döndürdü” diye konuştu.

‘ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞMAK ÜZERE’
Alanya’da da pandemi sürecinde büyükşehir denetimindeki otobüslerde birtakım kısıtlamalar ve tedbirler alındığını aktaran Karadağ, “Alanya’da toplu taşıma turizm açısından alınması gereken tedbirlerden birisi de ulaşımdı. Toplu taşımalar hem valilik hem de merkezi hükümet tarafından verilen direktiflerle eski günlerine kavuşmak üzere ama bu kademeli olarak yapılacak. Normalleşme artık toplu taşımalarda da gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

OTOBÜSLERDE YENİ DÜZEN
Alanya’da toplu taşıma hizmeti veren otobüslerden 12 metre uzunluğunda ve 100 kişi taşıma kapasiteli otobüsler 60-65 kişi, 9,5 metre uzunluğunda olup 70 kişi taşınan halk otobüsleri ise son alınan karar gereği 40-45 kişi taşıyabilecek.