Türk Hava Kurumu (THK) Alanya Şube Başkanlığı Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklarını tamamladı. THK Alanya Şube Başkanı Emine Keyaoğlu, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu ve 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kanunu gereğince Kurban derisi toplama yetkisinin sadece THK’ya ait olduğunu söyledi. 
GÖREVLENDİRMELER YAPILDI 
Keyaoğlu, “Türk Hava Kurumu’na bağışladığınız deriler yaralı, hasta ve organ nakline, yarının güvencesi olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilmesine, Türkiye’nin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek ihtisas üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi, sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli yetişmiş personel ihtiyacını karşılamaktadır” dedi. 
Vatandaşların mutlaka makbuz karşılığı derilerini THK’ya teslim etmelerini isteyen Keyaoğlu, kurban derilerini toplama konusunda ilçe merkezi ve mahallelerde gerekli görevlendirmelerin yapıldığını kaydetti. 
DERİ TOPLAMA MERKEZİ ÇIPLAKLI’DA
İlçe Merkezi ve mahallelerde 20 araç ve 25 işçinin görev yapacağını, muhtarların ve muhtarların görevlendireceği kişiler tarafından deri toplama faaliyeti gerçekleştirileceğini belirten Keyaoğlu, 15’i resmi, 5’i özel araç toplam 20 araç ve 25 işçinin de merkez ve her mahallede görev yapacağını belirtti. 
Deri toplama merkezimiz Çıplaklı Mahallesi mezarlık yanında bulunan deri deposuna teslim edileceğini aktaran Keyaoğlu, “Şubemiz Bayramın ikinci günü olan 21 Temmuz Çarşamba günü akşamı mesai bitimine kadar açık tutulacak” dedi. 
BİRLİK, BERABERLİK VE BÜTÜNLÜK 
THK’nın Cumhuriyetin en önemli kurumlarından biri olduğunu, bu önemli kurumun bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da halkın hizmetinde olacağını vurgulayan Emine Keyaoğlu “THK halktan aldığını halka hizmet olarak geri veren bir kurumdur. Sizlerin de böylesine manevi bir hazzı bizimle yaşamanız, toplumsal dayanışmayı, memleket ve ülkesiyle birlikte paylaşma bilincini göstermeniz için, birlik beraberlik ve bütünlük gününde kurban derilerini bekliyoruz. Lüzumu halinde 5133966, 05058761433, 05325774196 telefonlardan ulaşabilirsiniz. Türk Hava Kurumu olarak Kurban Bayramınızı kutluyoruz.” dedi.