Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Emine Keyaoğlu, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu ve 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kanunu gereğince kurban derisi toplama yetkisini THK’nın aldığını belirtti. Desteklerle THK’nın ülkede çıkan orman yangınlarına uçaklarla havadan müdahale ettiğini ve ambulans helikopter ve uçakların en zor zamanlarında halka destek olduğunu vurgulayan Keyaoğlu, “THK’ya bağışladığınız deriler orman yangınlarını havadan söndürmeye, yaralı, hasta ve organ nakline, yarının güvencesi olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilmesine yarıyor” dedi.
VATANDAŞLARI UYARDI
Vatandaşların kaçak kurban derisi toplayanlara itibar etmemelerini, mutlaka makbuz karşılığı derilerini THK’ya teslim etmelerini isteyen Keyaoğlu, kurban derilerini toplama konusunda ilçe merkezi ve mahallelerde gerekli görevlendirmelerin yapıldığını kaydetti. Keyaoğlu, “Toplanan deriler Çıplaklı Mahallesi mezarlık yanında bulunan deri deposuna teslim edilecek. Şubemiz bayramın ikinci günü 1 Ağustos 2020 Cumartesi günü akşamı mesai bitimine kadar açık tutulacak” diye konuştu.
“HALKIN HİZMETİNDEYİZ”
THK’nın cumhuriyetin en önemli kurumlarından biri olduğunu, bu önemli kurumun bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da halkın hizmetinde olacağını vurgulayan Keyaoğlu, “THK halktan aldığını halka hizmet olarak geri veren bir kurum. Sizlerin de böylesine manevi bir hazzı bizimle yaşamanız, toplumsal dayanışmayı, memleket ve ülkesiyle birlikte paylaşma bilincini göstermeniz için, birlik beraberlik ve bütünlük gününde kurban derilerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Keyaoğlu ihtiyaç duyulması halinde kendilerine 513 39 66, 0505 876 14 33, 0532 577 41 96 telefonlardan ulaşılabileceğini söyledi