Türkiye Süper Ligi'nin tek ilçe takımı olma ünvanını elinde bulunduran Alanyaspor, 2019-2020 sezonunda tarihi bir başarıya imza attı. Süper ligi ilk 5 takım içersinde bitirip, UEFA Avrupa Ligi'ne 3'ncü ön eleme turunda katılma hakkı kazanan Alanyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Trabzonspor ile final oynadı. 

Taraftarlarıyla bütünleşen, Türkiye'nin en iyi futbol oynayan takımlarından birisi olan Alanyaspor'un Ziraat Türkiye Kupası'nı Trabzonspor'a kaptırmasına rağmen taraftarları, bu başarısıyla Alanyaspor'u adeta ayakta alkışladı. 

Alanyaspor'un başarılarına ilişkin bir çok isim, sosyal medya hesabından duygularını yazdı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Sana sevdamızın ölçüsü olmaz! Hem Kupa'da, hem de ligde, bize bu gururu, bu heyecanı yaşaddığın için teşekkürler Alanyaspor" dedi. 

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, "Süper Lig'de 5. olarak Avrupa biletini alan, Ziraat Türkiye Kupası'nda da finale kadar yükselerek gurur kaynağımız olan Alanyaspor'umuza, Alanya'mızın tanıtımına ve ekonomisine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.