KERİM TOKSÖZ YAZDI:

Henüz 2021 yılındayız. Alanya'da 2022 yılında Meslek Odası seçimleri, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Genel Kurulu var. 2023 yılında da Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi yapılacak. 2024 yılında da Alanya Belediye Başkanlığı seçimleri için sandık başına gideceğiz. 
Ancak ortada bir seçim yok. Çünkü sokağın gündemi de seçim değil, geçim. İki yıldır turistik tesislerin yüzde 90'ı kapalı, esnaf siftahsız dükkan kapatıyor. Esnaf canının derdinde ama birileri koltuğun. 
Esnaf gününü kurtarmanın derdine düşmüşken, birileri de Alanya Belediye Başkanlığı koltuğuna oturabilmenin planlarını yapıyor. 
Alanya Belediye Başkanlığı koltuğuna oturabilmek öyle kolay değil. 
Gücünüzü kimden alırsanız alın ama ama halktan alamazsınız. Desteği Ankara'dan alıyor olabilirsiniz ama sokaktaki insanlar oy alamazsınız. 
Paranız çoktur belki ama parayla oyunu satmaz Alanyalı. Siz, 'Ben parayı basar, oyu alırım' diye bir düşenceye kapılabilirsiniz ama o hayalleriniz seçim gecesi boşa çıkar ve çıkacaktır da. 
Alanyalı, evini satar, arabasını satar, tarlasını satar ama namusunu ve şerefini satmaz. 
Çünkü oy demek Alanyalı için namus demektir. Artık Türkiye eski Türkiye değil, Alanya da eski Alanya değil. 
Çünkü Alanya büyüdü, büyüyor. Alanyalının kaderini 3-5 kişi değil, torosların evladı belirliyor. 
Koşdavut'tan, Söbüçimen'den, Güzelbağ'dan, Gökbel'den esen rüzgar, Alanya'yı kasıp kavuruyor, torosların evlatları, Alanya Belediye Başkanlığı seçimine damga vuruyor. 
Para ile seçimi kazanabileceğini düşünen kim veya kimler varsa, bir an önce bu düşünceden kurtulmalı. 
Yoksa 2024 seçiminde sandıkta hüsrana uğrayacak, evinin yolunu tutacak ve bir daha da seçim kelimesini telafuz etmeyecektir.