Alanya'da ibadethane, eğitim alanı, spor tesis alanı, belediye hizmet alanı gibi Kamu Ortaklık Payı'ndan ayrılmasına rağmen tapusu vatandaşın üzerindeki yerlere dava açarak, hem yatırımların önüne engel olan hem de Alanya Belediyesi'ni ekonomik yönden çalışamaz hale gelmesi yönünde hareket etmekle suçlanan Avukat Muhammet Hüsnü Sert'in dava açtığı yerler arasında Alanya’nın doğusunda bulunan Demirtaş Mahallesi’ndeki  Demirtaş Futbol Okulu sahası da yer alıyordu. Konu ile ilgili bugün açıklama yapan Alanya Demirtaş Belediyespor Kulübü Başkanı Mehmet Okyanus “ Bir kişinin para hırsından dolayı bu sahayı kimseye vermeyeceğiz.Burası sadece bölgemize (Demirtaş Mahallesi) değil, Mahmutlarspor, Kestelspor, Alanyaspor alt yapılarına da hizmet veren bir sahamızdır.Burayı çok büyük meziyetlerle bu hale getirdik.Bizler buraya sahip çıkacağız, böyle bir ranta asla izin vermeyeceğiz.Bu sahanın  kimsenin özel mülkü olmasını istemiyoruz, futboll’a hizmet etmesini istiyoruz. ” ifadelerini kullandı. 
Alanya Demirtaş Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Mecek ise “ Bu saha Demirtaş Spor ve Alanya Belediye’sinin bize hazırlamış olduğu bir sahadır.Bir avukatın çıkıp da kendi menfaatleri doğrultusunda çıkar elde etmesi için Demirtaş Spor ve Alanya Belediyesi göz ardı edilmemesi lazım.Hukukun da gerekli cevabı vereceğini düşünüyoruz.Bu saha ve düğün salonları, çeşmeler, camiiler hepimizin kullanım alanında.Buraların tekrar halkın kullanımına devam etmesini istiyoruz.Bir avukatın işgüzarlığı olmaması lazım ” şeklinde konuştu. 
Avukat Muhammet Hüsnü Sert’in 2 milyar TL parayı cebine indirme hayalleri de suya düştü. Sert'in dava açtığı yerler arasında bulunan Demirtaş'ta vatandaşlar Belediyeye açmış oldukları davaları tek tek geri çekti. Vatandaşlar “Bizi evimizden alıp bütün masraflarımızı karşılayıp dava açmamızı ve bunun karşılığında kendisinin komisyon alacağını ve bizim de davayı kazanırsak elimize yüklü para geçeceğini söyledi. Biz olayın iç yüzünü bilmiyorduk avukata inandık. Ama haberlerde avukatı gördükten sonra davamızı geri çektik ” diye konuştular.