24 Kasım Öğretmenler Günü   Alanya Kültür Merkezinde düzenlenen programla kutlandı. Programa Kaymakam Ürkmezer, Protokol, Kurum Amirleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Alanya Lisesi Müdürü Özkan Ersen,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ve Emekli Öğretmen Müzeyyen Kurul tarafından tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

İYİ Parti'de şok istifa İYİ Parti'de şok istifa

Programda Kaymakam Ürkmezer tarafından 2022 yılında emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri verildi. Hizmet şeref belgelerinin verilmesinin ardından; resim, şiir, kompozisyon alanında dereceye giren öğrenciler ile ilçe genelinde düzenlenen satranç turnuvasında dereceye giren öğretmenlere madalya ve ödülleri verildi. Daha sonra aday öğretmenler için düzenlenen yemin töreniyle devam eden program; öğretmenler tarafından hazırlanan şiir dinletisi, şehit öğretmenler anısına hazırlanan video gösterimi, Türk sanat müziği korosu müzik dinletisi ile sona erdi.

Program sonunda öğretmen ve öğrenciler Kaymakam Ürkmezer ve Protokol ile birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çekildiler.