Süper Lig’in 22. haftasında Alanyaspor, bugün (Perşembe) saat 17.00’da Bahçeşehir Okulları Stadyumu'nda Atakaş Hatayspor ile karşılaşacak. Turuncu yeşilliler ligde geride kalan haftalarda 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyetle aldığı 32 puanla 8. sırada bulunuyor. Ligde ki son maçında Galatasaray'ı 4 gol atarak mağlup eden bordo beyazlı beyazlılar ise 11 galibiyet, 2 beraberlik ve 8 mağlubiyet sonucunda topladığı 35 puan ve averajla 4. sırada yer alıyor.

Alanyaspor'da Teknik Direktör Francesco Farioli, turuncu yeşillilerle üçüncü maçına Atakaş Hatayspor karşısında çıkacak. Farioli yönetiminde ki Alanyaspor, Hatayspor'u yenerek Avrupa Kupaları için iddialı konuma gelmek istiyor.  

4. RANDEVU
Alanyaspor ile Hatayspor, Süper Lig'de bugüne kadar 3 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda taraflar 1'er kez sahadan galibiyetle ayrılırken bir maçta ise kazanan taraf çıkmadı. Bu üç karşılaşmada Alanyaspor'un 6 golüne Hatayspor 5 golle karşılık verdi. İki takım süper Lig haricinde 2013 - 2014 sezonunda 2. Lig playoff finalinde İstanbul'da karşılaşmış berabere tamamlamam mücadeleyi Alanyaspor, penaltılarda kazanarak 1. Lig'e yükselmişti. 

İÇ SAHA KARNESİ
Alanyaspor, ligde bu sezon evinde 10 maç yaptı. Taraftarı önünde çıktığı bu maçlarda Alanyaspor, 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Alanya'nın şimşekleri bu maçlarda rakip filelere gönderdiği 17 gole karşılık kalesinde 15 gol gördü. Ligin tek ilçe takımı, iç sahada en son Başakşehir ile oynadı ve sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

EKSİK VE CEZALILAR
Alanyaspor'da orta sahanın değişmez isimlerinden olan Umut Güneş, iki maçlık kart cezasını Hatayspor maçında da forma giymeyerek tamamlayacak. Turuncu yeşilliler de Umut'un dışında Afrika Uluslar Kupası için ülkelerinin milli takımlarında bulunan Famara Diedhou ve Chidozie Awaziem Hatay maçında kadroda olmayacak. Alanyaspor'da ayrıca Tayfur Bingöl üç sarı kartla ceza sınırında bulunan tek oyuncu. Hatayspor'da ise ülkesinin milli takımında bulunan kaleci Munir, Adama Traore ve Ayoub el Kaabi eksik oyuncular.

HATAYSPOR ŞİMŞEK İLE YENİLMİYOR
Alanyaspor - Hatayspor maçını hakem Bahattin Şimşek yönetecek. Şimşek'in yardımcılıklarını Serkan Ok ve Tarık Ongun yapacak. Dördüncü hakem görevini ise Yusuf Ziya Gündüz üstlenecek. Bahattin Şimşek, daha önce Alanyaspor'un 6 maçında düdük çaldı. Bu 6 karşılaşmada turuncu yeşilli ekip, 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Hatayspor ise 7 maçta 4 galibiyet ve 3 beraberlik alırken Bahattim Şimşek ile yenilgi yüzü görmedi.