Alanya Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi Erkan Demirci, Alanya ve ülke gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Belediye Meclisi'nde konuşan Demirci, "Covid’le mücadelede bugün itibariyle kademeli normalleşme kapsamında yeni bir sayfa açıldı. Bu aşamada kentimizi ilgilendiren en önemli konu alınan kararların esnafımıza yansımalarıydı. Bugün itibariyle pazar günleri dışında dükkânların kapanış saatleri 21.00’a, kısıtlamanın başlangıcı ise 22.00’a çekildi.  Turizm sezonunun başladığı bu dönemde alınan bu karar can çekişen esnafımız açısından maalesef can suyu olamamıştır. Akşam saat 20.00’da yemeğini yiyen bir turistin dükkânlar kapanmadan önce çıkıp alışveriş yapması mümkün değildir. Tabi ki salgınla mücadele kapsamında bir takım kısıtlamalar söz konusu olacaktır. Ancak bu kısıtlamaların yöresel özellikler dikkate alınacak şekilde Ankara’dan değil, yerelde valilikler bünyesinde kurulacak içinde ilgili kamu kurumu temsilcilerinin yanı sıra, sivil toplum örgütleri, esnaf odaları ve meslek örgütlerinin temsilcilerinin de bulunduğu bir kurul tarafından belirlenmesi daha gerçekçi olacaktır. Bu hususun iktidarı temsil eden millet ittifakı mensubu arkadaşlarımız vasıtasıyla ilgili yerlere iletileceğini esnafımız adına umuyor ve bekliyoruz. Benzer şekilde eğitim kurumlarının da haftada iki gün olmak üzere sadece bir aylığına açılmasının hiç kimseye bir fayda sağlamayacağını düşünüyoruz. Konsantrasyondan uzak, katılım zorunluluğu olmayan göstermelik ve haftada iki gün olmak üzere bir aylık bir eğitim planlanmaktansa, önünüzdeki eğitim öğretim sezonunun aşıların tamamlandığı, sağlıklı ve kesintisiz olarak planlanmasının daha doğru olacağını düşünüyoruz.  Aşılama sürecinin de hükümet tarafından ifade edildiği gibi haziran ayında yoğunlaşmasını ve yaz sonunda bitirilmesini bekliyoruz" dedi. 
 
Alanya Belediye Meclisi'nin Mayıs ayındaki oturumunda gündeme gelen Sapedere yoluna ilişkin de açıklamalarda bulunan Demirci, "Öncelikle Sapadere yoluyla ilgili yapılan haklı bir eleştiri vardı. Bilindiği üzere geçen dönem yapılan ve esasen evladiyelik olması gereken sıcak asfalt yapımının üzerinden 3 yıl bile geçmeden yeterli alt yapının bulunmaması ve işçilik hataları nedeniyle geçtiğimiz aylarda çökmüş ve belediyemiz döneminde de yenilenmek üzere yaklaşık 2 kilometrelik kısım sökülmüştü. Söz konusu yolda altyapı ve sıcak asfalt serim çalışmasına Antalya büyükşehir Belediyesi olarak başlamış bulunmaktayız. İnşallah en kısa sürede tamamlayıp halkımızın kullanımına sunacağız. Bu hususta desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e de teşekkürlerimizi sunuyoruz.  Ayrıca daha önce stabilizesi tamamlanan 9 kilometrelik Karamanlar Orhan yolunun asfalt çalışmaları ve Söbüçimen İmamlı, Dikenli, Uğrak yayla grup yollarında iyileştirme çalışmaları da halen devam ediyor. Vektörel mücadeleye ilişkin ise birimler içerisinde kaydırma yapmak suretiyle yaklaşık 20 kişilik ilave personel takviyesiyle mücadeleye devam edilmektedir. Kırsal yoğun alanlarda vektörel mücadelede maalesef yüzde 100 başarı mümkün değildir. Bu geçen dönemlerde de böyleydi, bizim dönemimizde de böyle. Şöyle ki kırsal alanlarda yapılan ilaçlamanın tarımsal sulama aracılığıyla bitki ve hayvanlara geçmesi gibi unsurlar da göz ardı edilmemelidir. Bu kapsamda gerek larvalarla gerekse uçkunla mücadele çalışmaları etkin bir şekilde devam etmektedir. Yapılan personel takviyesiyle birlikte sivri sinek sorunun azalacağını umuyorum.  Ayrıca vatandaşlarımız ve tüm meclis üyelerimiz belirli noktalarda yoğunlaşan sivrisinek şikayetlerini büyükşehir belediyesine iletmesi durumunda ekipler lokal olarak bölgeye yönlendirilecektir" diye konuştu. 
 
5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne ilişkin de açıklamalarda bulunan Demirci, " 17 haziran itibariyle de Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla mücadele gününü kutlayacağız. İklim değişikliği ve kuraklık tüm dünyanın olduğu gibi, ilçemizin de ana sorunlarından birisi haline geldi. Geçtiğimiz 2 ay hiç yağmur yapmadı. Su kaynaklarımız gerçekten kritik seviyede. Son dönemde artan tarımsal faaliyetlerle birlikte yer altı su kaynaklarımızı da yoğun bir şekilde kullanmaya başladık. Bu bağlamda suyun bilinçli kullanımı konusunda halkımızın eğitilmesi elzem hale gelmiştir. İçme suyu kaynaklarının tarımsal sulama suyunda kullanılması özellikle kırsalda halkımızın içme suyuna erişimini kısıtlamakta sorunlara yol açmaktadır. Belediyelerimizin bu hususta halkımızı bilinçlendirici eğitim faaliyetlerini artırmasını öneriyoruz. Ayrıca buradan gerek basınımız gerekse canlı yayın vasıtasıyla ASAT olarak amaç dışı su kullanımlarına ilişkin önümüzdeki dönemde ciddi bir denetim yapılacağını ve içme suyunun tarımsal sulamada kullanıldığının tespiti halinde gerekli yasal işlemlerin yapılacağını duyurmak istiyorum. Yine bir hatırlatmayla bu konuyu kapatmak istiyorum. Bilindiği gibi geçen yıl yapılan ASAT Genel Kurulunda oybirliği ile alınan kararla kent merkezindeki ve kırsaldaki su ücretlerine zam yapılmamakla beraber, özellikle kırsalda tarımsal sulamayı engellemek üzere normal bir hanenin ihtiyacı olan 15 tonun üzerindeki kullanımlarda ikinci bir fiyat kademesi oluşturulmuş ve bu kademe kent merkezi fiyatları üzerinden ücretlendirilmiştir. Halkımız yüksek miktarda su faturalarıyla karşılaşmak istemiyorsa suyun sadece evlerde kullanılmasını ve tarımsal sulamada kullanılmamasını tavsiye ediyor, komşuluk haklarına saygılı olan halkımızın bu konuda duyarlı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. 

Ayasofya Cami'sinde Atatürk'e dönük hakarette bulunulmasına ilişkin de sert konuşan Demirci sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ayasofya Cami’sinde ve buldukları her ortamda İslam dinini siyasete alet etmek suretiyle ülkenin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden şahsı da kınıyor ve Atatürk düşmanı olan bu zihniyetteki müptezellerde de bir kez daha ifade ediyorum ki, ne yaparsanız yapın yüce Türk Milleti’nin Atatürk’le arasındaki gönül bağını koparmayı başaramayacaksınız. 
Yoldaşlar ölürsem o günden önce yani,
Öylece gibi de görünüyor,
Anadolu’da bir köy mezarlığına gömün beni.
Ve de uyarına gelirse,
Tepemde bir de çınar olursa,
Taş maşta istemez hani.
Diyen büyük şair Nazım Hikmet’i de ölümünün 58. Yıldönümünde anarak sözlerime son veriyorum."