Şahin yaptığı açıklama şunları söyledi:
"Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker ve yönetim kurulu üyelerini odamızda ağırladık. Müteahhitlerimizin sektörde yaşadığı sıkıntıları değerlendirdiğimiz ziyarette, neler yapabileceğimiz konusunda yol haritasını da belirleme fırsatı yakaladık. 

Havuz sistemi ile çalışan Yapı Denetim Firmaları bazen Antalya’nın en batısından doğusuna kadar geniş bir alandan belirleniyor. Bu firmaların kolay ulaşılabilir olması gerekir. Bir beton dökmek için bile 2 gün beklemek maliyetlerin artmasına ve iş planının aksamasına neden oluyor. 

 Projelerin yavaşlamasına ve maliyetlerinin artmasına sebep olan bu durumun dışında yapı denetim firmalarının çalışanlarının da çoğunlukla tecrübesiz olması da ayrı bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca fahiş harç bedellerinin de düşürülmesini talep ediyoruz. 

Bunun yanında müteahhitlerimizin Mahmutlar Mahallemize tapu müdürlüğü, tapuya geçici değil kalıcı personel ve beton fiyatlarıyla ile ilgili de taleplerini aldık. Daha önce de dile getirdiğimiz gibi Alanya’mıza ikinci tapu müdürlüğü için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 

Beton fiyatları 2019 yılına göre Alanya’mızda %105 artış göstermiş. 2020 yılını pandemi yılı olduğu için yok sayıyoruz. Yaşanan bu artış kabul edilebilir bir artış değil. Bu artış sadece müteahhitlerimize değil, halkımıza da yansıyor. Bu fiyatlar acilen düzeltilmeli. 

Gerekirse 2015 Yılında yaptığımız gibi rekabet kuruluna başvurarak haksız rekabete neden olan çimento fabrikalarına karşı yeni bir mücadeleye girmekten geri durmayız. O dönem bölgemizdeki çimento fabrikalarına toplamda 70 milyon TL ceza verilmesini sağlamıştık. 

Haksızlığa karşı her zaman halkımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Güzel Alanya’mızın her sorununa çözüm üretmek için çalışmaya, gayret göstermeye devam edeceğiz."