Antalya siyasi tarihinde önemli ve etkin bir isim olan AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, vatandaşları dardayken, koltuğun değil vatandaşın yardımına koşuyor. Antalya'da her zaman vatandaşla iç içe olmayı tercih eden, Ankara'da mesaisinin bitiminden sonra da soluğu seçim bölgesi Antalya'da alan Milletvekili Mustafa Köse, orman yangınındaki tavırlarıyla da takdir topladı. 

Orman yangınlarında Milletvekili kimliğini bir kenara bırakıp, orman işçileri ve itfaiyecilere yangının söndürülmesi konusunda yardım eden Milletvekili Köse, zaman zaman yangına su tuttu, bazen ormancılar ile birlikte yangın hortumunu taşınmasına yardımcı oldu, zaman zaman geldi, itfaiye aracının vanasını açıp, yangının söndürülmesi konusunda özveriyle çalıştı. 

Orman işçisi gibi çalışarak, üstü kirlenmesine rağmen kibirlenmeyen ve böbürlenmeyen, halkın içinden gelen bir isim olarak yangınlarla mücadele eden ekibin gücüne güç katıp. moral veren Milletvekili Köse'yi görenler, "İşte Milletvekili böyle olacak. Böyle milletvekillerinin sayısının artması memleketimizin yararınadır" dedi