Durmaz yaptığı konuşmada, “Vitrinde Atatürk maskesi kullanıp, içeride bölücüler ile hesap yapanlar, işine gelince milliyetçi kesilip, Kürdistan diyenlere tek kelime edemeyenler, ahlaksızca şehit yakınına hakaret edenler, vatanımızın birliğine ve dirliğine kast eden terör uzantıları hepsi bir araya gelmiş Cumhur İttifakı'nın düşmesini bekliyorlar. Cumhur İttifakı'nın yerli ve milli duruşundan rahatsız olanlar sizi ve akıl hocalarınızı rahatsız etmeye devam edeceğiz” demişti. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz'ın sözleri nereniyle alanı terk eden CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve İYİ Parti İlçe Başkanı Alper Arıkan ortak bir açıklama yaptılar. Karadağ ve Arıkan yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandılar:
"Alanya'mızın fethinin 800.yıl etkinliklerinde maalesef MHP Genel Başkan Yardımcısının konuşmasında; Millet İttifakını teröristlikle bağdaştırması, kutuplaştırmadan sıyrılamayan, milliyetçilik kavramından uzak,  insanları ötekileştiren bir dil kullanması bizleri oldukça rahatsız etmiştir. Alaaddin Keykubat'ın kemiklerini sızlatan tutumunuzu şiddetle kınıyoruz!
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in ev sahibi olarak misafirine hakaret ettirecek konuşmalara fırsat vermesini de ayrıca yadırgıyoruz. Terör örgütü ile kirli pazarlıkları kimlerin yaptığını, ülkemiz ve Alanyamız çok iyi bilmektedir.
Genel Başkanlarımıza yapılan saldırılar,milletvekillerimizin darp edilmesi, tehdit söylemleri ile ülkemizi tekrar kaos ortamına sürükleme çabaları kesinlikle karşılık bulmayacaktır.
Alanya yörüklerin şehridir. Bizim memleketimizden terörist çıkmaz. Bizim memleketimiz, milliyetçilik mücadelesinde ışık yakan vatansever Atatürkçülerin şehridir. Lütfen Alanya'nın değerlerini kirli söylemlerinizden uzak tutunuz.
Millet İttifakı ;Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlığını koruması için mücadele eden, Bayrağına, millî ve manevi değerlerine bağlı vatanseverlerin bir araya gelerek oluşturduğu bir ittifaktır... Bizler Cumhur ittifakının milli meselelerde yetersizliğini bilsek de siyasi nezakete uygun olarak şehrin bütünlüğü açısından belediyenin bütün programlarına hassasiyetle ve tüm kademelerimizle katılım sağlarken sizin bu ötekileştirici ve nefret dolu söyleminiz programı terk etmemize vesile olmuştur. Alanya'da kamuya açık, herkesin ve her kesiminden vatandaşın katıldığı bu gibi programlarda siyasetteki nefret söylemlerinden arındırılan bir dil kullanmanızı tavsiye ediyor, sizleri ve zihniyetinizi şiddetle kınıyoruz."