Fatma Alaettinoğlu İlkokulunda Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ve Okul Müdürü Ahmet Yaman eşliğinde ilk olarak öğretmenlerle toplantı yapan Kaymakam Ürkmezer okul yönetiminden okul hakkında bilgi adı. Öğretmenlerle tanışıp öğrencilerin eğitim öğretim durumları hakkında sohbetlerde bulunan Ürkmezer öğretmen ve okul idarecileriyle ‘“AHENK” projesi hakkında konuştu. Ürkmezer öğretmenlere hitaben ; “Biliyorsunuz okulların kapalı olması nedeniyle  çocuklarımız okul ortamından uzak kaldı ve okulların açılmasıyla öğrencilerin uyum, arkadaşlık ilişkileri, adaptasyon süreçlerinde sorunlar oldu. Çocuklarımızın bu sorunlarını hep birlikte çalışarak çözeceğiz. Ahenk projesi ile birlikte önceliğimiz çocuklarımızın akademik başarısı ile birlikte iyi, erdemli bir insan olmalarıdır. Bizler de bunun için çalışacağız. Biz her gittiğimiz okulda okuma etkinlikleri düzenliyoruz. Bu konu çok önemli bir konu ve siz öğretmenlerden ricam çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandıralım” dedi.

Öğretmenlerle yapılan toplantının ardından  sınıf ziyaretlerinde bulunan Kaymakam ÜRKMEZER  Anaokulu sınıfı öğrencilerinin yaptıkları boyama etkinliklerini izledikten sonra  ilkokul sınıflarını ziyaret etti. 

Kaymakam Ürkmezer  kitap okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla ilkokul öğrencileriyle birlikte kitap okuyarak kitap okuma etkinliğine katıldı.