İlk olarak Okul Müdürü Türker Tukan Özkan’dan okulun durumu hakkında bilgi alan Kaymakam Ürkmezer daha sonra ilkokul sınıflarını ziyaret etti. Sınıf ziyaretlerinde ilkokul öğrencileriyle sohbet eden Kaymakam Ürkmezer 1.sınıf öğrencilerinin şiir okuma etkinliklerini inceledi ve öğrencilere ve okul kütüphanesine kitap hediye etti. Daha sonra ortaokul öğrencilerini ziyaret eden Kaymakam Ürkmezer Lise sınavına hazırlanan 8.sınıf öğrencileriyle konuşarak ‘’ Değerli öğrenciler lise hayatına adım atacağınız sınava hazırlanıyorsunuz. Burada önemli olan sınav stresini en güzel şekilde atlatıp kendinizi elinizden gelenin en iyisini yapmaya odaklamaktır.  Başarının sırrı her ne iş yapıyorsanız yapın yaptığınız işi istikrarlı şekilde devam ettirmekten geçer. Hepinize sınavlarınızda başarılar diliyorum’’ dedi 

Sınıf ziyaretlerinden sonra okul öğretmenleriyle toplantı yapan Kaymakam Ürkmezer öğretmenlerin ihtiyaç ve taleplerini dinledi ve öğretmenlere  konuşarak ‘’ Değerli öğretmen arkadaşlar her hafta okullarımızı ziyaret ederek sizlere ve öğrencilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz için çeşitli faaliyet ve etkinlikler yapıyoruz. Biliyorsunuz öğrencilerimiz için yapılan tüm faaliyetleri Ahenk Projesi çatısı adı altında topluyoruz. Amacımız öğrencilerimiz için yapılan tüm çalışmalara nitelik kazandırmak. Siz değerli öğretmenlerimizden ricamız ise öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırmanız. Hepinize gayret ve çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi. 

Kaymakam Ürkmezer’e okul ziyaretinde Kaymakam Refiki Ramazan Kıyak, İlçe Jandarma Komutanı Yrb. Engin Burak Mindivanlı ve Tırılar mahalle muhtarı Orhan Güler eşlik etti.