Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Kaymakam Ürkmezer yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:
"30 Ağustos 1922, kahraman ecdadımızın her türlü zorluk karşısında, vatanından ,bayrağından ve bağımsızlığından canı pahasına vazgeçmeyeceğini dünyaya zaferi ile kanıtladığı gündür. Bu zafer milletimizle birlikte kahraman ordumuzun sergilediği cesaretin ve fedakarlığın, düşmanlar karşısında tek yürek olduğumuzun en güzel bir örneğidir.
Büyük zaferle birlikte vatan topraklarımız, milletimiz ile bütünleşmiş, akabinde Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Cumhuriyet vücut bulmuştur.
Bugün burada bütün Türk milletine düşen görev ecdadımızın bize bıraktığı, en kıymetli mirasımız olan Cumhuriyetimize ve kazanımlarına en iyi şekilde sahip çıkmaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum."