Alanya Kaymakamı Dr Fatih Ürkmezer Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesini ziyaret etti. Aynı zamanda Üniversitenin kurucu Vakfı olan Hamdullah Emin Paşa Vakfı Başkanlığını da yürüten Kaymakam Ürkmezer’i ziyaretinde Üniversite Mütevelli Heyet Başkanı Hilmi Tokuş, Rektör Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul ve Genel Sekreter Dr. Murat Ertan Doğan karşıladı.

Ziyarette önce üniversite hakkında detaylı brifing alan Ürkmezer daha sonra üniversite yerleşkesi ile derslik ve laboratuvarları gezerek bilgi aldı.

Kaymakam Ürkmezer burada yaptığı açıklamada “İki tane üniversitesi olan özel bir ilçeyiz. Her iki üniversite hem ilçemize hem de ülkemize değer katmaktadır. Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Vakfımızca kurulmuş ve vakfımızın her şeyiyle yanında durduğu bir üniversite. Amacımız hem vakfımızı hem de üniversitemizi geliştirerek ilçemize, bölgemize ve ülkemize daha fazla katkı sunmak. Üniversite eğitimi için Alanyamız öğrencilere tüm imkanları sunmaktadır. Her iki üniversitemizin işbirliği içersinde olması bizleri mutlu etmektedir. Bundan sonra hem bu işbirliğinin artması hem de kamu, yerel yönetim, üniversiteler  ve STK’ların işbirliği içerisinde olması sayesinde ilçemiz turizm, tarım ve tarihin yanısıra bir üniversite kenti olarak da her geçen gün daha da ön planı çıkacaktır” dedi.