Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenleri ve öğrencileri ile birlikte 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Programına katıldı.

Nezihat-Abdullah Doğan İlkokulu'nda öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı programda konuşan Kaymakam Ürkmezer; "Yeni eğitim ve öğretim yılımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu yıl her zamankinden farklı duygular ve umutlar içindeyiz, çocuklarımızın arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle, okullarıyla hasret gidereceği bir eğitim-öğretim döneminin ilk günü. Çocuklarımızın her birinin gözlerinde o sevinci, heyecanı ve umudu görüyoruz. Onlara çok da hak veriyoruz, tüm dünyayı saran Corona virüs salgını nedeniyle okullarından, arkadaşlarından ve öğretmenlerinden ayrı kaldılar. Büyük özveri gösterdiler. Bizler bu süreçte yüz yüze eğitimin verimli ve hızlı devamını sağlamak amacıyla okullarımızı yenilemek ve eksiklerini gidermek için çalıştık. Alanya genelinde ikili eğitim yapan okulumuzu imkanlar dahilinde azalttık. Yakın zamanda tüm okullarımızı tekli eğitim modelinde olacak. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize sağlık ve başarı dolu bir yıl diliyorum" dedi.

Açılış için hazırlanan programları izleyen Ürkmezer, yeni eğitim öğretim yılı ders kitaplarının öğrencilere dağıtılmasından sonra ayrıldı.