Alanya Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Tekin, Konaklı Mahallesi, 280 ada 4 parselde inşa edip, hizmete açtığı Algora Helal Hotel%Spa Merkezi'ne ilişkin Avukat Hüsnü Sert'in sosyal medya hesaplarından yayınladığı iddialarına ilişkin yanıt verdi. 

Avukat Hüsnü Sert, sosyal medya hesaplarından, "Konaklı’da otelin olduğu yerde imar durumu 2,5 kat ama 6 kat yerleştirmişler. Otelin adının başında helal yazıyor ama haram karışmış. Yapıya otel ruhsatı verilmiş ama konut ve dükkan yapılmış. Bu dükkanlar kimin? Alanya tarihinde otelin çatısına ilk kez projeye aykırı olarak havuz yapılmış. Kat irtifakı ilk ruhsata göre kurulmuş, fakat tadilat ruhsatına göre tapuda kurulan kat irtifakı uyumsuz. Görüntüde normalde 2 blok var ama nasıl oluyorsa mimari projeye aykırı olarak birleştirilmiş. Otel neden içe dönül şekilde bakıyor? Dükkanlar neden yola bakıyor? Projeye baştan sona aykırı. Bina yapılırken yaklaşık 6.000 metrekare emsal fazlası var. Tapuya birebir oturtmuşlar. Yol kotu oynanarak dükkanlar oluşturulmuş. Bu ne perhiz ne lahana turşusu” dedi. 

Avukat Sert, kendi sosyal medya hesaplarından yayınladığı iddialarına ilişkin paylaşımında Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu da etiketlemesi dikkat çekti. 

Sert'e yanıt veren Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Tekin, "Sadece bugün değil, otel inşasında bile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na şikayette bulundular. Söz konusu bölgede İmar Planı 5 kattır. İmar Planı'nı bilmeyen, imar yönetmeliğinden anlamayan insanlar, itibarımızı küçük düşürmek ve zedelemek için her şeyi yapıyor. Söz konusu şahsın paylaşımlarını Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletip, yasal haklarımı arayacağım. Otelime ilişkin de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın incelemesi sonucu, 'Usülüne uygundur' raporu mevcuttur. Hakkımızda ortaya atılan iddiaların hiç bir aslı ve astarı yoktur. Bizim tesisimizde ne kaçak vardır, ne de haram bir şey. Hayatım boyunca kaçak yapı yapmadım, haram lokma da yemedim. Ben kanunlar kapsamında hareket ediyorum" dedi