Alanya'nın nüfusu önceki yıla oranla yüzde 5.22 artarak, 2021 yılında 333 bin 104 olan nüfusumuz 350 bin 636'e yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yaptığı bu açıklamasının ardından Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya'nın İl olmasına ilişkin önemli beyanlarda bulundu. 

Alanya'nın her yönüyle il olmayı hak ettiğini belirten Başkan Yücel, şunları söylemişti:
"Alanya, taşıdığı turizm potansiyeli, tarihi ve kültürel değerleriyle turizm cenneti ve dünya markası olan bir şehir. Aynı zamanda Alanya'mız cazibesiyle göç alan ve dünya üzerinde herkesin yaşamak için tercih ettiği bir şehir. Birçok ülkeden insanın en çok yerleşip yaşamak istediği şehiriz. Şu an 40 bine yakın yerleşik yabancı kentimizde huzur ve güvenle yaşıyor. Gazipaşa Alanya Havalimanı ile Alanya Hamdullah Emin Paşa ve Alanya Alaaddin Keykubat üniversitelerimizle, Alanya'mızın adını her platforma tanıtan Alanyaspor'umuzla, ülkemize girdi sağlayan ticari ve sosyal yapımızla artık Alanya il olmayı çoktan hak etmiştir. Her ne kadar nüfusumuz 350 bin olarak görünse de yazın 1, 1.5 milyonun üstünde kışın da en az 400, 500 bin yerli ve yabancı turist kentimizde ikamet etmektedir. Bu kadar hızlı göç alan ve turizm kapasitesi bu kadar fazla olan bu kentte yaşayan her bir vatandaşımızın sağlık, eğitim, ulaşım, kültürel ve sosyal imkânlardan en iyi şekilde hizmet alabilmesi için il olmamız şarttır. Bir kez daha, daha güçlü bir şekilde Alanya'nın il olması gerektiğini söylüyoruz." 

Başkan Yücel'in İl konusunda yaptığı açıklamaları sosyal medya hesabından paylaşan Alanya Belediye Meclisi'nin İYİ Partili Üyesi Hasan Basar, İlçe Yönetimi'nin hışmına uğradı. Basar'ın Yücel'in İl konusundaki sözlerini paylaşmasına kızan İYİ Parti Alanya İlçe Yönetimi, Basar'ı kesin ihraç talebiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk etti. Basar'ın kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi partide tartışma yaratırken, Basar'ın ise Yücel'in sözlerine ilişkin paylaşımı kaldırdığı ortaya çıktı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 'Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben' sözünü alıntı yapan Basar, "Benim için önemli olan, önce Ülkem, sonra Alanyam, sonra da partim' sözünü paylaşması dikkatlerden kaçmadı. Basar'ın bu sözleri paylaşarak, kendisini ihraç etmeye hazırlanan İYİ Parti İlçe Yönetimi'ne de mesaj gönderdiği iddia edildi.