KERİM TOKSÖZ YAZDI:

Bir atasözü var. 'İsteyenin bir yüzü kara vermeyenin iki yüzü kara' diye. Bu atasözü gerçekten çok şey anlatıyor, anlayabilene. Bu atasözü tam da Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek için söylenmiş bir söz sanki. 
Aslında sadece Recep Çalış başkan için değil, Antalya'daki tüm Şoförler Odası Başkanları ile Muhittin Böcek için söylenmiş bir söz dersek daha doğru söylemiş olurum. Çünkü sadece Alanya'da Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış değil, Antalya'daki tüm Oda Başkanları, Muhittin Böcek'ten taksimetreye zam yapması için talepte bulunuyor ama Böcek bu konuda bir adım atmıyor. Gece yatıyoruz, gündüz kalkıyoruz, akaryakıta zam üstüne zam geliyor ama taksimetreye zam yapılmıyor. 
Taksicinin geliri azaldı ama gideri tam aksine arttı. Taksicinin de dayanacak gücü kalmadı, Oda Başkanı Recep Çalış'ın da. Antalya ile Alanya arasında mekik dokuyor adeta Recep Çalış. Taksimetre zammı konusunda Böcek'in kapısını aşındırıyor her ay. Antalya Esnaf Odaları Birliği Başkanı'nı da yanına alıp, Böcek'e gidip derdini anlatıyor Recep Çalış. 
Çalış taksicinin derdini anlatıyor ama Böcek, otobüscülükten geldiği için taksicilere karşı bir kini ve nefreti olmalı ki zam talebine olumlu yanıt vermiyor bir türlü. 
Böcek tabiri caizse zam konusunda Nuh diyor, Peygamber demiyor adeta. 
Recep Başkan da taksiciler de bıktı usandı, taksimetreye zam isterken ama Muhittin Böcek de zam vermemekte ısrar edip, hem taksicilerin ocağına incir ağacı dikiyor, hem de 2024 seçimi öncesi kendi koltuğunu riske ediyor. 
Recep Çalış'ı taksimetreye zam verilmediği için kim suçluyorsa haksızlık yapıyor. 
Annesi vefat ettikten bir gün sonra taziye çadırında acısını bile yaşayamadan Antalya'ya gidip, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile taksimetreye zam yapılması konusundaki toplantıya katılan Recep Çalış'tan başkası değil. Annesinin taziye çadırında bulunması gereken Recep Çalış, iki gün üst üste de Antalya'da taksimetre zirvesine katıldı. 
Kim yapar bu fedakarlığı? Belki Böcek zam talebini onaylamadı, belki beklenenin altında taksimetreye zam verdi ama bunun suçu Recep Çalış'ta mı yoksa Muhittin Böcek'te mi?
Recep Çalış halen taksimetreye zam yapılması konusunda Antalya ile Alanya arasında mekik dokuyor. 
Recep Çalış'ın elinde sihirli değnek var da taksimetreye zam yapmadıysa haklısınız. Zammı alamayan da sadece Alanya değil, başka ilçelerde var. 
Başkasından bitecek bir işi karşı tarafa onaylatamıyor veya onaylamıyorsa bunda suçlu Recep Çalış mı yoksa zam vermeyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek mi?
Sadece taksimetre üzerinden siyaset yapmak çok kolay. Neden Alanya'da 22 durak değiştiren taksicilerin sorununa çözüm üretip, krizi çözen Recep Çalış'a bir teşekkür etmiyorsunuz?
Antalya Havalimanı'ndan Alanyalı taksicilerin yolcu alamamasının sorumlusu da mı Recep Çalış?
Recep Çalış şov yapmıyor. Mütevazi kişiliğiyle üyesi için elinden geleni yapıp, onların ekonomisine katkı sunmaya çalışmaktan başka bir şey yapmıyor Recep Çalış. 
Üyesinden para alıp, Kıbrıs'a tatile gönderip, onların üzerinden reklam yapmıyor Recep Çalış. 
Kamyonculara söz verip, sırtını üyesine dönmüyor Recep Çalış. 
Ne dediyse onu yapıyor Recep Çalış. Verdiği sözü tutuyor, usülsüz ve kanunsuz işlere imza atmıyor. 
Kriz yaratıp, üyesini zora sokacak tavır ve davranışlarından da kaçınıyor. 
Kendi döneminden önce yaşanan sorunları, 'O sorun bana ait değil' demiyor, tam aksine üyesinin her sorununu çözüme kavuşturmak için gecesini gündüzüne katıyor. 
Yetkisi olmayan işlere de karışmıyor Recep Başkan. 
Recep Çalış'ıyor, birileri çatırdıyor.