Diğer AB ülkeleri gibi, Türkiye'yi turuncu listeye (zorunlu olmadıkça gidilmemesi gereken ülke) alan Hollanda'da, insanlar Türkiye tatilinden vazgeçmek istemiyor.

BBC Türkçe'nin Ege ve Akdeniz sahillerini dolaşan Hollanda Televizyonu'ndan (NOS) aktardığı habere göre, Türkiye'ye gelen turistler burada kendini güvende hissediyor.

Türkiye turuncu listede

Turuncu listede yer alan ülkelere yapılan seyahatlerin sigorta şirketleri tarafından kapsam dışı bırakılması sonrası Türkiye'nin başlattığı koronavirüs sigortasının, birçok batılı turist için endişeleri gideren bir etken olduğu belirtiliyor.

''Kimin ne dediği umurumda değil''

Çok Hollandalının hükümetin uyarılarına rağmen Türkiye'yi seçtiği belirtilen haberde, ''Bunlardan biri Greetje Veldman. Antalya'daki otelde tek misafirin kendileri olduğunu anlatan Hollandalı kadın, 'Kimin ne dediği umrumda değil, dinlenmek için buraya geldim, başka da bir şey düşünmüyorum' diyor.'' ifadelerine yer verildi.

''Burada kendimi güvende hissediyorum''

Bir başka Hollandalı turist, Angelique van der Kalk, uzun süre Türkiye'ye uygulanan seyahat kısıtlamasının kaldırılmasını beklemiş. AB'nin 1 Temmuz'da açıklanan güvenli ülkeler listesinde Türkiye'nin bulunmaması üzerine, hükümetin uyarılarına aldırmadan Dalyan'a gitmeye karar vermiş.

Almanya'nın Düsseldorf kentinden Türkiye'ye uçan Hollandalı kadın, 1 Temmuz'da yürürlüğe konan Covid-19 sigortasını yaptırmış. 7 bin euroya kadar sigortalı olan Van der Kalk, "Burada kendimi güvende hissediyorum" diye konuşuyor.

Memur olarak çalışan Hollandalı kadın, dışarıdan gelen baskıların, kendisini yolculuktan daha fazla gerdiğini belirterek, Türkiye'den dönenlere Hollanda'da uygulanan zorunlu karantina nedeniyle tatilini 2 hafta erken kesmek zorunda olduğunu vurguluyor.

Sahildeki Alman ve İngiliz turistler de, kısıtlamalara rağmen Türkiye'ye yeniden geleceklerini söylüyor.

''Koronavirüs turizmde bir rekabet aracı haline geldi''

Fethiye'de tekne turları düzenleyen Hollandalı Wiebe Geertsma'ya göre, koronavirüs salgını turizmde bir rekabet aracı olarak kullanılıyor. "Bu çok kötü bir oyun" diyen Hollandalı, Avrupalı turistlerin Yunanistan ve İspanya'ya yönlendirildiğini savunuyor.

Geertsma, Türkiye'deki turizm bölgelerinde sayılarının yüksek olmadığını ve önlemlerin katı bir şekilde uygulandığını vurguluyor.

''Seyahat kısıtlamasını umursamıyorum''

Hollandalı 70 yaşındaki Ben Zadelhof da, Türkiye tatilinden asla vazgeçmeyeceğini söylüyor. Yıllar önce Türkiye sahillerinden bir yazlık alan Hollandalı, eşiyle birlikte birkaç hafta içinde yola çıkacak. Zafelhof, "Seyahat kısıtlamasını umursamıyorum. Kendi sağduyumu kullanıyorum. Hollanda'da da risk altındayız" diyor.