Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in, Alanya halkına söz verdiği 82 projenin arasında bulunan Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin temeli bugün Oba Mahallesi’nde düzenlenen törenle atıldı. Pandemi dolayısıyla kısıtlı bir katılımla gerçekleştirilen temel atma törenine Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya Müftüsü İhsan İlhan, geçmiş dönem Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Hüseyin Yıldız, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, muhtarlar ve birim müdürleri katıldı.

BAŞKAN YÜCEL: “82 PROJENİN TAMAMINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

16 derslik ve 200 çocuk kapasitesiyle hizmet verecek Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin temel atma töreninde konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Alanya halkına verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz.” dedi. Başkan Yücel; “Biz, halkımıza şimdiye kadar ne söz verdiysek yaptık. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Kalan 3 yıllık hizmet dönemimizde 82 projemizin tamamını gerçekleştirip, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.” şeklinde konuştu.

“EĞİTİM HER ZAMAN ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA”

“Biz her zaman, ‘Eğitim önceliğimizdir’ dedik ve 7 yıllık hizmet dönemimizde eğitim alanında çok büyük yatırımlar yaptık” ifadelerini kullanan Başkan Yücel; “Geçtiğimiz dönem kırsalda bulunan öğrencilerimiz için Oba Kız Yurdunu, doğuda ve batıda 2 Anadolu lisesini inşa ederek hizmete açtık. Yine doğu ve batı mahallerimize çok kapsamlı 2 kütüphane kazandırdık. Şimdi de eğitimde vizyon projelerimizden olan Etüt Merkezi ve Kreş projemizi hayata geçiriyoruz.” dedi.

“EĞİTİM PROJELERİMİZLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ İLE YARIŞAN BİR BELEDİYEYİZ”

Güllerpınarı Mahallesi’nde yapımı devam eden etüt merkezinin bu yıl içerisinde açılacağını belirten Başkan Yücel, “Sosyal Belediyecilik hizmetleri konusunda Türkiye’nin en önde gelen belediyeleri arasında bulunan Alanya Belediyesi, artık yurtlar yapan, okullar yapan, camiler yapan, kütüphaneler yapan, kreş ve etüt merkezleri yapan, proje ve hizmetleri ile büyükşehir belediyeleri ile yarışan bir belediyedir.” dedi.

“GELECEK NESİLLERİMİZE IŞIK TUTMAK İSTİYORUZ”

Başkan Yücel konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Alanya’mıza kazandıracağımız kreşimiz, çocuklarımıza aile ortamında güvenli ve sıcak bir yuva, belediye personelimize ve dar gelirli ailelere önemli bir destek olacaktır. Modern bir binada, uzman personeller tarafından çocuklarımıza nitelikli bir eğitim imkânı sağlayacağız. Bugün temelini atacağımız eğitim tesisi ile geleceğe ışık tutacağız. Eğitim projeleri ve özellikle kreş, benim en çok önemsediğim proje. Çünkü ülkemizin geleceğini, çocuklarımızın geleceğini ancak eğitimle değiştirebiliriz.”

“HAYIRSEVERLERİMİZE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM”

Kreş projesinde emeği geçenlere teşekkür eden Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “2800 metrekarelik alana sahip Kreş projemizin hazırlanmasında ve hayata geçmesinde emek veren Kentsel Tasarım Müdürlüğümüze, teknik personelimize, katkı sunan hayırseverlerimiz City Line Şirketi Ortakları Sayın Halil Dalkılıç’a, Sayın Aykut İptekten’e, Sayın Erdal Çelik’e ve emek veren herkese sizlerin huzurunda teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

“ALANYA BELEDİYESİ KADIN, ÇOCUK VE EĞİTİME ÇOK ÖNEM VERİYOR”

Başkan Yücel’den sonra kürsüye çıkan Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, “Alanya’da göreve başladıktan sonra Alanya Belediyesi’nin 3 projesinin açılış ve temel atma törenlerine katıldım. Biri Etüt Merkezi, biri Kadın ve Aile Merkezi, diğeri de bugün temelini atacağımız Kreş. Alanya Belediyesi, kadın, çocuk ve eğitime çok önem veriyor. Bu konudaki hizmetlerini takdirle karşılıyorum. Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞKAN YÜCEL VE PROTOKOL ÜYELERİ BİRLİKTE TEMEL ATTILAR

Konuşmaların ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kreş projesine katkı sunan City Line Şirketi adına Aykut İptekten’e teşekkür plaketi takdim etti. Alanya Müftüsü İhsan İlhan’ın okuduğu duanın ardından, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve protokol üyeleri hep birlikte butona basarak kreş ve gündüz bakım evinin temelini attı.