- Kerim TOKSÖZ yazdı: 

Gün içinde nereye gitsem, kimi görsem aynı soruyu soruyor. Henüz seçime 3-4 yıl var ama insanların ortak sorusu, 'Adem Murat Yücel, 2024'teki seçimde bırakacak mı?' 
Neden bu soruyu sorma ihtiyacı hissettiniz diye soru yönelttiğimde vatandaşlar, "İlk 5 yıl Alanya'da her yerde hizmet vardı. 2014-2019 yılları arasında çok iyi çalıştı ama bu dönem ne şehirde ne de kırsalda hizmet göremiyoruz. Bir seçimi bitirdik ama Adem Başkan'ın sade günübirlik işleri yürütmesi bu soruyu sormamıza neden oluyor. Yani işleri çok gevşetti. Yanlış atamalarla bir çok birim müdürünü görevden aldı, işçisini alıp Başkan Yardımcısı yaptı. Geçen dönem, 'Biz' diyordu, bu dönem 'Ben' anlayışı ile Alanya'yı yönetiyor' diyorlar. 
Çünkü rekor bir oyla yeniden Belediye Başkanlığı'nı kazanıyorsanız, sadece MHP seçmeninin değil AK Partililerin de oyuyla o koltuğa yeniden oturuyorsanız, sadece MHP'nin değil AK Parti'nin de adayı olarak seçime girip, Cumhur İttifakı'nın (MHP-AK Parti) Belediye Başkanı seçiliyorsanız, sokakta vatandaşın da beklentisi iki katına çıkmış olabilir. 
Çünkü sağınızda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, solunuzda da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli varsa, vatandaş da 2014-2019 yıllarında çok iyi çalışıyorsanız, bu dönem devletin imkanlarını iyi kullanmanız gereken bir dönemde çok bir şey yapmadığınızı görürse o zaman da bu soruyu sorabilir, sorma hakkı da vardır. 
Aslında, 'Yücel bırakacak mı?' sorusunu 2019 seçiminde Adem Murat Yücel için sokakta çalışan ve kendisine oy veren insanlar soruyor özellikle. 
Çünkü 82 proje arasından henüz birisinin bile temelini atamıyorsan, Ankara'nın gücünü de arkana alamıyorsan, büyük projeler yerine de rutin işleri aksatıyorsan vatandaşın aklına da elbette o soru gelebilir. 
Şehir disiplini kayboluyorsa, önüne gelen önüne geldiği gibi hareket ediyorsa, sadece makamına geleni ağırlamaktan başka bir iş de yapılmıyorsa vatandaş, 'Yücel işi gevşetti' diyebilir, demekte haklıdır. Çünkü sokaktaki insanın her zaman eleştiri yapma görevi vardır. Bunları ben değil vatandaş söylüyor. 
Gelelim bir başka konuya. 
Yol medeniyettir. Avrupa'nın gözbebeği Alanya'da o yol ne bize yakışıyor, ne de Adem Murat Yücel'e. 
Grand Kaptan ile Karayolları arasındaki yolu sıcak asfaltla yeniden kaplayıp, hizmete sunmak yerine yama yaparak hem yolu yamalı bohçaya dönüştürmek Yücel'e yakışmadı, hem de Avrupa kenti Alanya'ya o yolu yakıştıramadım. 
Alanya Alaaddin Keykubat Anıtı ile Karayolları arasındaki o yoldaki orta refüjü daraltıyorsunuz, yolu genişletiyorsunuz ama o yol da bu şehre yakışmıyor. Yolda üç ayrı parke var. İkisi farklı yönlere meyilli, birisi de eski dönemden kalan parkeler. 
Yani yol yol olmaktan çıkmış, köy yoluna dönüşmüş adeta. 
Yani sıradan bir insanı getirseniz bile o parkeleri tamamen söker ve yeniden döşeyip, yolu daha düzgün hale getirirdi. 
Yani kırsaldaki yollar bile Alanya merkezdeki yollardan daha düzgün yapıldı. Ama her ne hikmetse herkesin gözü önünde bulunan şehir merkezindeki yolların bir kısmı bozuk, bir kısmı yamuk bir şekilde yapıldı. 
Yazık değil mi milletin parasına. Bir kere baştan sökülüp, o parkeleri yamalı pabuç gibi döşemek yerine sıfırdan döşense ve bir kere masraf edilse olmaz mıydı?
Bu yıl yamadık, seneye söküp tekrar yaparız diyebilirler ama iki kere masraf etmenin, iki kere belediye kasasından para harcayıp, kamu parasını çar çur etmenin ne anlamı var?
Yazık oluyor Alanya'ya. İnşallah, Adem Murat Yücel başkan eleştirileri dinler de hem vatandaşın, 'Yücel işi gevşetti' sözünü dikkate alır, hem de bizim yol konusunu gündeme alıp, bu şehrin sorunlarını gelecek 4 yıl da çözer. 
Çünkü Yücel'in bu dönem, 'Kasada para yok' deme lüksü yok. 
Çünkü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı ve MHP Genel Başkanı'nın ortak Başkanı'dır Yücel. 
Alanya'da para yoksa Ankara'da vardır. Bizim de Ankara'da Dışişleri Bakanımız var. Ben, 'Adem Murat Yücel'e kefilim. Adem Baba, emrindeyim' diyen İçişleri Bakanı var. 
Ankara, 'Emrindeyim' diyorsa, sen de işi gevşetiyorsan, o zaman hatayı kendinde arayacaksın. 
Bu şans bir daha Alanya'ya gelmez. İyi kullanırsan Alanya'yı ihya eder, Antalya Büyükşehir'de koltuğa oturursun, yoksa gerisi seçmene kalmış bir şey. 
Benden bugünlük bu kadar. Kalın sağlıcakla.