İYİ Part Alanya İlçe Teşkilatı’nın kongresi gerçekleştirildi. Kurucu İlçe Başkanı Yücel Apaydın’ın delege seçimleri sırasında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle parti genel merkez yetkilileri tarafından görevden alınmasının ardından ilçe başkanlığı görevine atanan Alper Arıkan’ın tek aday olarak çıkacağı kongre Alanya Kültür Merkez’inde başladı. Kongreye İYİ Part Antalya millevekiller Feridun Bahşi ve Hasan Subaşı, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran ve Yardımcısı Neşe Toker, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Gökhan Sipahoğlu, belediye meclis üyeler, partililer katıldı. Kongreye Mllet İttfak'ından Alanya Belediye Başkan adayı olan Abdullah Sönmez de katıldı. Divan oluşturulmasıyla başlayan kongrede sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Sonra konuşan divan başkanı Neşe Toker, "Çok başarılı ilçe kongreler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Dünyada ve Türkiye'de birçok parti başkanı olabilir ama şu anda Türkye'de br tek lder var. O da bzm kurucu genel başkanımız Meral Akşener" ded.
Toker tarafından Akşener'in kongre için gönderdiği mesajın paylaşılmasının ardından mal rapor sunuldu. Mal rapor sunulması sonrasında oylamaya sunularak oy birliği kabul edilidi. Daha sonra faaliyet raporu okundu. Raporu sunan Şefik Bahçe, "Arıkan başkan seçildikten sonra partimize yeni üyeler kazandırdık. Kısa süre içerisinde Arıkan liderlğinde çok verimli çalışmalar yaptık. Delegelerin sandıkta oluru olursa aynı heyecanla çalışmalar yapacağız" dye konuştu. Oylama sunulan faalyet raporu oy birliği lie kabul edildi.


“ŞEFFAF SİYASET YAPACAĞIZ”
Sonra konuşan İYİ Part İlçe Başkanı Alper Arıkan, "İlçemizin içinde bulunduğu pandemi ve ekonomik buhranda ne kadar mutlu olabilirisek o kadar mutluyuz. Umudumuzu kaybetmedik. Alanya, Antalya, Türkye İYİ olana kadar hiçbir güç bizi çalışmaktan alıkoyamaz. İYİ Parti İlçe Başkanı olarak görevi bize tevid edildi. Benzer olmamış bir delege seçimine imza attık. Arkadaşlarımız çok gayret gösterdi. Arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ekibimizle İYİ Parti'nin en güçlü parti olması için çalışacağız. Şeffaf siyaset yapacağız. Bu süreçte kimsenin gönlünü kırmayacağız. Akşener'incumhurbaşkanı yapma yolunda yorulmadan yürüyeceğiz. Çok çalışacağız. Arkadaşlarımıza, akrabamıza, herkese İYİ Parti'yi anlatacağız. Önce genel ve yerel seçimlerde yüzde artırmayı değil iktidar olmayı hedefleyeceğiz. Çalmadık kapı bırakmayacağız. Türk'üm diyemeyenlere inat ne mutlu Türk'üm diyene" fiadelerini kullandı.


“GURURLANIYORUM”
Feridun Bahşi de, "Son zamanlarda Devlet Bahçeli ve Erdoğan Türkye'de İYİ Parti'nin ne kadar önemli olduğunu anladılar ki çağrılar yapıyorlar. Sonra MHP'den ayrılan bir milletvekili iktidara giden yolda bize yapılan hukuksuzlukları anlattı. Biz yolumuzdayız, evimizdeyiz. Bizim başka yolumuz evimiz olmayacak. Antalya'nın hemen hemen tüm ilçelerinde kongrelerimiz bitti. Antalya İYİ Parti'nin kalesi olacak. Pırıl pırıl gençler, kadınlar, erkekler, kızlarımız göreve geliyor. Bu beni gururlandırıyor. Bundan sonra Arıkan'a Antalya'da Alanya'da yapacağı çalışmalarda kendisine başarılar diliyorum" dedi.SUBAŞI: ALANYA BÜYÜK BİR İLÇE
Hasan Subaşı da "Arıkan kardeşimizin sorumluluğu ağır. Alanya büyük bir ilçe. Alanya siyaset etnik bir duruş sergiledi. Arıkan'a da Alanya'yı bütünleştirmek için görev verildi. Bu sorumluluğu da taşıyacağından şüphemiz yok. Akşener 'Ya İYİ Parti kurulmasaydı' diyor. İYİ Part kurulmasaydı Antalya, İstanbul'u diğer bazı şehrirer AK Parti almıştı. İyi ki İYİ Parti kuruldu ve Türkiye'de öyle bir ders verdi tüm ülke şaşırdı kaldı. Bugün İYİ Parti umut oldu. Türkiye'nin içini rahatlattı. Bu ucube sistem Türkiye'de lider yıkılır algısını ortaya koymuştur. Bugün İYİ Part hem MHP'den kopanlar, hem ülkücüler, sağdan kopanlar ve sosyal demokratlarla önemli bir parti haline geldi" diye konuştu.


HÜKÜMETE YÜKLENDİ
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran ise,
"Devletin parti devlet olmasına karşıyız. 18 yıllık AK Parti ittidarında başladıkları tablodan ülkemiz daha kötü duruma getirdiler. Hak, hukuk, adalet bitti. Ekonomi bitme noktasına geldi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistem ile ülkeyi uçuracağız dediler. Hakikaten ülke uçtu. Duvara tosladık. İşsizlik had safhada. Bu durumda ülkemin bir umudu var. Türkiye'nin umudu İYİ Parti ve Akşener oldu. Bundan sonra Antalyalılar olarak şu anda 20 binlerde olan üye sayısını önce 25 bine, sonra 50 binlere çıkaracağız. 50 bin üyeyi yakalarsak mutlaka Antalya'da birinci parti olacağız. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden hep beraber kurtulacağız. Yeniden parlamenter sisteme geçeceiğz. Yenden laik, sosyal, demokratik ssteme geçeceğiz. Bir  olursak, birlik olursak bu işi başaracağız" dedi