Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin'in 2024 seçimlerine 2.5 yıl kala sahaya inip, Belediye Başkanlığı için çalışmalara başlaması Alanya siyasetini canlandırdı. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ile 2014 yılında seçilip, halen görevinin başında bulunan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in ismi adaylık için konuşulurken, Alanya kamuoyunda sürpriz bir ismin aday olacağı konuşuluyor

Alanya'da 15 yıl Belediye Başkanlığı yapan, şehirde alt ve üst yapı yatırımlarıyla Avrupai bir kente dönüştüren, şehrin ulaşım sorununu çözüme kavuşturan, içme suyu problemini çözen, şehirde seyyar satıcılarla etkin mücadele edip, esnafın takdirini kazanan, plajlarda hanutçuluğa karşı verdiği haklı mücadeleden başarıyla çıkan Hasan Sipahioğlu'nun ismi yeniden adaylar arasında sıkça telafuz ediliyor. 

Şehirde yolsuzluk ve usülsüzlüklere son verip, temiz toplum, temiz Alanya yaratmayı başaran Sipahioğlu'nun 2014 seçimlerinde yenilmesine rağmen sahadan ayrılmayıp, mahallelerde cenaze, düğün ve taziye ziyaretlerinde bulunması, şehrin önde gelen isimleriyle bağını koparmaması da Sipahioğlu'nun aday olacağının da işaretini veriyor. 
HASAN SİPAHİOĞLU KİMDİR?
1959'da Alanya'da doğdu. Ilk ve orta öğrenimini Alanya'da tamamladı. 1980'de Istanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Daha sonra Alanya'da avukatlık bürosu açtı. 1987'den beri yönetim kurulu başkanı olduğu turizm sirketi bünyesindeki otel işletmeciliğini yürütüyor.

1993-1999 yılları arasında Anavatan Partisi (ANAP) İlçe Başkanlığı yaptı. 2000-2005 yılları arasında Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanlığı yaptı. Alanya Çevre Koruma ve Dayanışma Dernegi, Alanya Ticaret ve
Sanayi Odası ve Alanya Baro Temsilciliği üyesi Evli ve Burak, Buğra isimli iki çocuk babası.
İngilizce biliyor. Avukat Hasan Sipahioğlu; 18 Nisan 1999'da, 28 Mart 2004'te ve 29 Mart 2009'da yapılan yerel seçimlerde Anavatan Partisi' nden Alanya Belediye Başkanlığına seçildi.