Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Alanya Gazeteciler Cemiyeti’ni (AGC) ziyaret etti. AGC Başkan Gaye Coşkun ve yönetimi ile bir araya gelen Tütüncü’ye AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Akdeniz Belediyeler Birliği Eğitim Koordinatörü Nurettin Uludağ ile partililer eşlik etti. Ziyaret için misafirlerine teşekkür eden AGC Başkanı Coşkun, Alanya’nın siyasetini çok hareketli ve değerli olduğunu söyledi. Coşkun, “Özellikle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Alanyalı olması bu noktada Alanya’yı siyasetin odak noktası haline getiriyor. Siyasetçiler ve gazeteciler olarak çok yakın çalışıyoruz.  Bu temaslar içinde bize ayrıca zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum” dedi.
“ALANYA BASININI ÇOK ÖNEMSİYORUM”
AGC yönetimi ile bir araya geldiği için büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Tütüncü, “AK Parti İlçe Başkanı Toklu’ya genel kurulun ardından tebrik amaçlı bir ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyarette yakın zamanda seçimlerini tamamlayan esnaf odalarımız gerekse sizlerle bir araya gelmeliydik. Türkiye bir genel seçime hazırlanıyor. Bu seçimde de teşkilatlarımızın büyük bir motivasyonla çalışması partimiz açısından çok önemli. Biz de onlara bu ziyaretimizle bir destek vermeyi hedefledik. Ben Alanya basınını çok önemsiyorum. Yerel basın zaten önemli. Yerel basının gerek yazılı gerek görsel gerekse sosyal medya aracılığıyla vermiş olduğu mesajlar çok önemli. Sizin çalışmalarınızı Antalya’dan yakından takip ediyorum. Alanya’da böyle güzel, güçlü bir medya meydana getirdiğiniz ve sürdürdüğünüz için sizleri tebrik ediyorum” diye konuştu.  
“HER TÜRLÜ GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ”
2024 yerel seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını düşünüp düşünmediği sorulan Tütüncü, “Bizim gündemimiz tamamen 2023 seçimlerine odaklı. Belediye başkanı olarak da bölgemizde yapmamız gereken çalışmalara ve hedeflere ulaşmak. Şu an bu 2 nokta odaklı çalışıyoruz. 2024 yerel seçimlerine 2 seneyi aşkın bir süre var. Şimdi merdivenin basamaklarını birer birer çıkmak lazım. Önümüzde bir genel seçim var. Bu genel seçime partimizi, teşkilatımızı güçlü şekilde taşımak için, bunların motivasyonlarını artırmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Sonrası o sonraki mesele. Görelim Mevla’m neyler, neylerse güzel eyler. Arif onu seyreyler demiş büyükler” ifadelerini kullandı. 
“ALANYALILARIN TERAZİLERİ DİRHEM ŞAŞMIYOR”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in çalışmalarını nasıl değerlendirdiği de sorulan Tütüncü, “Belediye başkanlarının çalışmalarını bizim değil, halkın değerlendirmesi söz konusu. Böyle bir soruya değerlendirme anlamında cevap vermeyi çok sağlıklı bulmuyorum. Sonuçta belediye başkanlarının karnelerini halk verir. Karnelerini de 5 yılda bir halkımız verecektir. Halkımızın terazisi dirhem şaşmaz. Alanyalıların terazilerinin dirhem şaşmadığını biliyorum. Önümüzdeki süreçte Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ile ilgili de değerlendirmeleri ortaya çıkacaktır. O değerlendirmeler önemli. Bu anlamda o değerlendirmelere hepimizin saygı duyması gerektiği kanaatindeyim” dedi.