Kerim TOKSÖZ YAZDI:


Hak'tan, hukuktan ve adaletten söz ediyorsunuz ama hiç hak, hukuk ve adaletten yana karar almıyorsunuz. Her meydana indiğinizde aynı sloganı atıyorsunuz ama iş uygulamaya geldiğinde söylediğiniz o sloganın arkasında durmuyorsunuz. İnsanlara iş, aş verme vadinde bulunuyorsunuz ama insanları işinden etmenin planlarını yapıyor, işlerini bırakmaları için elinizden gelen her türlü planı yapıyorsunuz. Kaş'ta bir çalışanı, Alanya'ya, Alanya'da çalışanı Antalya merkeze, Finike'ye, Gündoğmuş'ta çalışanı Demre'ye sürgün ettiniz. İnsanların çalışma ortamını bozdunuz. İnsanları işinden etmek istediniz ama tam tersi ailesinden uzaklaştırdınız. İnsanlar doğdukları, büyüdükleri ve yaşadıkları ilçede çalışmak yerine başka ilçelere sürgün ettiniz. Bu insanların derdine dert kattınız. Dert çözmeye geldik dediniz ama o çalışanların dertlerini büyüttünüz, dertlerine dert oldunuz. Kendi yaşadığı ilçeden başka ilçeye sürgün ettiğiniz insanların sıcak aile ortamını bozdunuz. 
İnsanları araçların içinde ikametgah etmeye mahkum ettiniz. Bir çok sürgünde olan insanlar, kendi özel araçlarının içinde yatıp, kalkıyor. Bu kış gününde yazık değil mi o insanlara? Hem ailelerinden uzak, hem de doğru düzgün kalacak yerleri olmayan insanları, aracının içinde yaşamalarına neden oldunuz. 
Kimisi aracının içinde yatıp kalkıyor, kimisi de kurdukları mini çadırda yaşamaya çalışıyor. Hem o insanların çalışma performansını düşürdünüz, hem de sevenlerinden ve sevdiklerinden uzaklaştırdınız. 
Bırakın siyaset yapmayı, bırakın insanları birbirinden ayırmaya ve ötekileştirmeye. 
Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu, 'Biz kimseyi ötekileştirmeyeceğiz' diyor ama siz tam tersi, çalışanlarınızı bile ötekileştiriyorsunuz. 
O sizden, bu bizden diye ayrım yapıyorsunuz. Yakışıyor mu size insanları ayırmak, ötekileştirmek? Genel Başkanınız başka bir şey derken, siz neden başka bir şey yapıyorsunuz?
Hani siz haktan, hukuktan ve adaletten yanaydınız? 
Bir de Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni yönetiyorsunuz. Biz Birlikte Başaracağız diyordunuz ama çok iyi şey başardınız. Çok sayıda çalışanınızı ailesinden uzaklaştırdınız, çalışma performansını düşürdünüz ve sokakta yatıp kalkmalarına neden oldunuz. 
Gelin bu yanlıştan dönün. Herkesi eski yerlerine gönderin, hem bu insanlara çektirdiğiniz eziyeti sonlandırın, hem de hak, hukuk ve adaletten yana olduğunuzu herkese gösterin. 
Herkes o insanlara eziyet yapsa bile CHP'li Muhittin Böcek'in yapmaması gerekiyor ama onun da aklını birileri çelmiş olabilir. Ben Böcek'in bu hatasından dönüp, o insanları sürgün yerine yeniden ailelerine ve eski çalışma yaptıkları ilçelere döndüreceğine inanıyorum. 
Bu konuda hem CHP'nin, hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in vereceği kararı hep birlikte bekleyip göreceğiz.