KERİM TOKSÖZ YAZDI:


Genç yaşında siyasete girdi. Zaman zaman güzel tespitlerde bulunuyor ama bazen de araştırmadan konuları gündeme getirip, hem rakibini incitiyor, hem de kendine zarar veriyor. Kendisi sevdiğim ve saygı duyduğun bir isim. Alanya Belediye Meclisi'nin Nisan ayında yaptığı Gönül Pınarı'na ilişkin sözleri Türkiye'nin gündemine oturdu Nazmi Zavlak'ın. Sosyal Giyik Kumbaraları'nda toplanan giysilerin ihale yolu ile geri dönüşüme gönderildiğine dair sözleri kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Çünkü insanların giyim kumbarasına attıkları ikinci el elbise ve ayakkabıların geri dönüşüme gönderildiğine ilişkin Nazmi Zavlak'ın sözleri vatandaşların da ana gündem maddesiydi. 
Nazmi Zavlak'ın sözlerine katılan da var katılmayan da ama bazı şeyleri iyice araştırmadan birilerini incitmek için söz söylemenin de kimseye bir yararı yok. 
Türkiye'de giysi kumbarasına atılan elbise ve ayakkabılar elden geçiriliyor. Kullanıma uygun elbise ile ayakkabılar bir kenara konuluyor, olmayanlar da geri dönüşüme gönderiliyor. 
Bunu Türkiye'de sadece Alanya Belediyesi yapmıyor, tüm belediyeler yapıyor. Düne kadar Muhittin Böcek'in yönettiği Konyaaltı Belediyesi de, Muratpaşa Belediyesi de vatandaşların giyim kumbarasına gönderdiği elbiselerin kullanılabilir olanları bir kenara ayırıyor, kullanılmayanları da geri dönüşüme gönderiyor. 
Birisini eleştireyim, Adem Murat Yücel'e vurayım da ister haklı olayım, isterse olmayayım demenin de bir anlamı yok. 
Türkiye'de sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet eden ve yaptıklarıyla Türkiye'de örnek alınan 10 Belediye Başkanı'ndan birisidir Adem Murat Yücel. 
Sadece 2021 yılında Alanya'da ihtiyaç sahibi 2 bin 500 vatandaşa 15 bin adet tekstil ve ayakkabı malzemei yardımında bulunan bir Alanya Belediyesi var şehrimizde. 
Bu yardımlar da Gönül Pınarı Mağazası sayessinde yapıldı ve yapılıyor da. 
Yoksulun sırtından da belediyeye kazanç sağlamıyor, tam aksine yoksula en çok elini uzatan da bir Alanya Belediyesi var günümüzde. 
Birileri yıpratmanın derdine düşse de, insanların duygularıyla oynamaya kalksa da Adem Murat Yücel'i rencide etmenin planlarını yapsa da Türkiye'de yoksula el uzatıp, omuz veren Trürkiye'de 10 Belediye Başkanı'ndan birisidir Adem Murat Yücel.
Sosyal Belediyecilik Adem Murat Yücel'in işidir. O yoksula el uzattıkça birileri çıldırıyorlar, çatladıkça da çatlıyorlar. 
Şehrimizde 488 aileye 2021 yılında Adem Murat Yücel'in talimatıyla Alanya Belediyesi, 244 bin TL nakdi yardımda bulundu. 
2021 yılında 946 öğrenciye 391 bin TL eğitim yardımı veren Adem Murat Yüce'den başkası değil. 
Ramazan ayında da yoksulları unutmuyor, sahip çıkıyor Adem Murat Yücel. 
4 bin 794 aileye 561 bin TL'lik gıda yardımında bulunuyor Adem Başkan. 
İhtiyaç sahibi 126 aileye 126 tüp desteği, iş bulamayıp şehrine dönmek isteyen veya sağlık sorunları nedeniyle hastanelere gidecek 144 aileye 18 bin TL'lik bilet desteği, 52 vatandaşın geçici konaklama masraflarını karşılayan 43 aileye 96 bin TL barınma ve tadilat yardımı yapan, 74 aileye destek kart kapsamında 71 bin TL nakdi yardımda bulunan Türkiye'de 10 Belediyeden birisidir Alanya. 140 engelli aileye 370 bin TL'lik medikal malzeme imkanı sunan bir Alanya Belediyesi var Türkiye'de. 
Sosyal Belediyecilik anlayışı ile hizmet veren Adem Murat Yücel'in daha çok hizmetleri var. Bunları da tek tek saymanın bir anlamı yok. 
Bilen bilir, bilmeyen bilmez, gören görür, görmek istemeyen görmez, duyan duyar ama duymak istemeyen de duymaz. 
Tarafsız ve objektif olaylara vakıf olan insanlar, yapılmayan hizzmeti nasıl eleştiriyorsa, yapılan hizmet içinde teşekkür etmesi gerekiyor. 
Günümüzde yapılanı takdir eden muhalefeti çok az görür olduk ama yapılan iyi hizmete kulp takan, dolu bardağın bile boş tarafını arayan siyasetçiler de günümüzde çok var. 
Siyaseetçi 10 kere düşünüp bir kere konuşmalı. Keşke Nazmi Zavlak da böyle yapsaydı. Çünkü gündeme getirdiği konu Türkiye'nin gündeminde ama CHP'li belediyelerde de aynı uygulamanın olduğunu cesur ve yüreklilikle söyleseydi de herkes onu alkışlasa ve insanların yardım duygularıyla oynamasa, yoksula yapılan yardımlar üzerinden nemalanmaya çalışmasaydı daha iyi olurdu.
Keşke Nazmi Zavlak, başkalarının değirmenine su döküp, birilerini sevindirmek yerine yapılan bu tür uygulamaların yoksullara zarar mı yoksa yarar mı sağladığını tüm ayrıntılarıyla öğrense ve konuyu da öyle gündeme taşısaydı daha iyi olurdu. 
Herkes şunu çok iyi bilmeli ki, yoksulun sırtından belediyenin kasasına para koyan değil, belediyenin kasasından yoksula yardım eden bir Belediye Başkanı var Alanya'da. 
Yoksulun derdiyle dertlenen, sevinciyle sevinen, bu memleketin geleceği için 18 yılını feda eden Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'den başkası değil. 
Alanya'da yoksulun sırtında Yücel'en değil, yoksulu Yücel'ten bir Başkan var Alanya'da.