Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kararı sonucu Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanında bulunan Manavgat  Sulama Birliği, Alara Sulama Birliği ve Alanya-Gazipaşa Sulama Birliği'nin  Doğu Antalya Sulama Birliği olarak birleştiğini açıklayan Devlet Su İşleri (DSİ) Antalya Bölge Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Bu aşamada; Manavgatta bulunan sulama birliğimiz Doğu Antalya Sulama Birliği Manavgat Şubesi, Alara dan bulunan sulama birliğimiz Doğu Antalya Sulama Birliği Alara Şubesi, Alanyada  bulunan sulama birliğimiz Doğu Antalya Sulama Birliği Alanya Şubesi, Gazipaşa'da bulunan sulama birliğimiz Doğu Antalya Sulama Birliği Gazipaşa Şubesi olarak faaliyetlerine devam edecektir. Manavgat-Alanya-Gazipaşa ve Alara birliklerimizin birleştirilmesi ile; 3 olan Birlik Başkanı sayısı 1'e düşeçek. 3 olan Birlik Müdürü sayısı 1'e düşeçek. 3 olan Birlik Saymanı sayısı 1'e düşeçek. Birleştirme ile birlikte personel başta olmak üzere giderler azaltılarak Üreticilerimizin ödeyecekleri su kullanım hizmet bedelleri yıllar itibari ile minimuma düşürülecektir. Antalya ilinde ürün bazında dönüme 68-350 TL arasında değişen Su Kullanım Hizmet bedelleri arasındaki makas azaltılarak standart hale getirilecek ve üreticimizin cebinden daha az sulama ücreti çıkacaktır.
Antalya ilimizde DSİ tarafından inşaa edilelerek, İşletme, Bakım-Onarım ve Yönetim sorumluluğu devir edilen Kamu Tüzel Kişiliğine haiz Sulama Birliklerimizce faaliyetlerine devam etmekte olup, 7139 Sayılı kanun kapsamında 6172 sayılı Sulama Birlikleri Kanununda yapılan değişiklikle başlangıçta 24 olan sulama Birlik sayısı ilk etapta 8 "e , akabinde 7"ye ve son düzenleme ile 4"e indirilerek Sulama Birliklerimizin daha Güçlü ve üreticimizin daha rantabl üretim yapması için gerekli her ortamı sağlayan ve en önemlisi düşük giderler sonucu daha uygun Su Kullanım Hizmet Bedelleri ile üreticilerimizin yanında olmayı hedefliyoruz. Güçlü Sulama Birliği. Güçlü.Alanya Güçlü Manavgat, Güçlü  Gazipaşa, Güçlü. Antalya, Kalkınmış Türkiye."